Купка розумних та справедливих росіян стала меншою: У Москві помер академік Рижов

У вересні 2014 року вчений підписав заяву з вимогою припинити агресивну авантюру: вивести з території України російські війська і припинити пропагандистську, матеріальну і військову підтримку сепаратистів на південному сході України.

Юрій Рижов помер на 87-му році життя. Фото:http://www.mk.ru

29 липня у Москві помер академік Російської академії наук, правозахисник і дипломат Юрій Рижов. Йому було 86 років. Про це повідомили в Московській Гельсінській групі, передають Патріоти України.

Прощання з ним відбудеться в Сахаровському центрі, час і дата уточнюються.

Юрій Рижов народився 28 жовтня 1930 року. Вчений у галузі механіки рідини і газу. У 1989-1991 роках був депутатом Верховної Ради СРСР, членом Президії Верховної Ради СРСР. З 1992-го по 1999 роки обіймав посаду надзвичайного і повноважного посла Росії у Франції.

Рижов був одним з творців Громадського комітету захисту вчених, підтримував діячів російської науки, яких ФСБ звинувачувала в державній зраді, шпигунстві і розголошенні державної таємниці.

Був учасником Конгресу російської інтелігенції і "Круглого столу 12 грудня".

У вересні 2014 року підписав заяву з вимогою "припинити агресивну авантюру: вивести з території України російські війська і припинити пропагандистську, матеріальну і військову підтримку сепаратистів на південному сході України"

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...