Кияни обурені встановленням новорічної каруселі під стінами давнього собору (фото)

Гендиректор заповідника "Софія Київська" розповіла, що організаторів новорічних заходів не вдалося переконати прибрати карусель.

Карусель у Києві. Фото: "Фейсбук"

У Києві біля центрального входу в заповідник "Софія Київська" напередодні новорічних свят встановили карусель. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написала головний редактор газети "День" Лариса Івшина, яка опублікувала відповідне фото, передають Патріоти України.

"Ось так в столиці тисячолітньої Русі шанують головну святиню - Софію, Храм Премудрості Божого благословення. І до речі, могилу Патріарха Володимира. Недалеко - до ведмедя з балалайкою", - прокоментувала фото Івшина.

У свою чергу гендиректор заповідника "Софія Київська" Неля Куковальська відповіла, що також категорично проти каруселі під стінами храму, але організаторів новорічних заходів не вдалося переконати прибрати карусель.

"Неможливо переконати всіх організаторів у тому, що ця каруселька тут зовсім зайва! Нам ще хотіли чорною стіною відгородити вхід у Дзвіницю, зробивши невеликий прохід. Висота стіни 8 метрів! Із гірками... І це біля самої могили Патріарха!" - наголосила Куковальська.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...