​Кияни вимагають від Кличка повернути столиці Сквер Небесної сотні

Влада забула свою обіцянку. На засідання Господарського суду, де розглядали питання передачі землі місту, ні представник Київради, як відповідач, ні представник КМДА, в інтересах якої подано позов, не прийшли.

Сквер Небесної сотні в Києві

Активісти та громадські діячі вимагають повернути у володіння міста Сквер Небесної сотні в центрі Києва на вулиці Михайлівській, бо зараз це ділянка перебуває у приватній власності. Люди написали відкритого листа меру столиці Віталію Кличку і збирають підписи, зазначають Патріоти України.

Творці Скверу заявляють, що Кличко не виконав свою обіцянку - під час передвиборної кампанії Віталій Кличко в інформаційному бюлетені використовував заголовок: «Ми повернули громадськості землю Скверу Небесної Сотні», в той час як нічого в цьому напрямку не зроблено.

У 2007 році, коли міським головою Києва був Леонід Черновецький, ділянку продали під будівництво готельно-офісного центру, але будівництво не закінчилося. Коли в лютому 2014 самоооборона Майдану демонтувала там паркан, то за ним були купи сміття, ями, тіла безпритульних собак і щурів, пляшки та використані шприци.

Активісти також створили петицію на сайті міської адміністрації, де вимагають виконати обіцянку і повернути Сквер киянам. «Сквер Небесної сотні - результат роботи волонтерів, які створили на місці масштабного смітника в центрі столиці квітучий сад, місце проведення культурних заходів, свят для дітей переселенців і учасників АТО», - наголошується в петиції. Влітку в Сквері проходили кінопокази та дискусії, а також різні заходи для дітей.

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...

Був у хорошій фізичній формі, але раптово захворів: Помер другий співробітник Boeing, який звинуватив компанію в порушенні техніки безпеки

четвер, 2 травень 2024, 12:28

Колишній аудитор з якості компанії Spirit AeroSystems, Джошуа Дін був одним із перших інформаторів, який звинуватив компанію в ігноруванні виробничих дефектів у Boeing 737 MAX, інформують Патріоти України. Діну було всього 45 років. Він помер після бор...