Київ повернув собі культовий "п'ятачок" на Хрещатику, "прихватизований" ще за часів Омельченка

Тоді владу та громаду Києва поставили перед "законним" фактом, рішенням третьорозрядної судді з райцентру області. На відновлення справедливості знадобилося майже 20 років.

Ілюстрація: ukrinform.ua

Столична прокуратура у судовому порядку домоглась поновлення прав територіальної громади Києва та повернення з незаконного володіння приміщень фонтану на вул. Хрещатик, 25. Так, мова йде про приміщення ресторану, котрий неодноразово змінював назву, а наразі гордо іменується "Кобзар", повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу прокуратури Києва.

Технічні приміщення фонтану "Хрещатик" площею близько 200 кв.м та вартістю понад 3,4 млн. грн, які є комунальною власністю, у 2009 році рішенням Бориспільського міськрайонного суду Київської області були незаконно відчужені на користь приватної фірми та у подальшому неодноразово перепродані.

При цьому дійсний власник цього майна - територіальна громада м. Києва в особі Київради, рішень щодо відчуження або приватизацію цієї нерухомості не приймала, відтак право власності громади на спірні приміщення не припинялось.

У зв’язку з цим, органи прокуратури міста Києва у грудні 2017 року звернулися до господарського суду м. Києва з вимогою витребувати допоміжні приміщення з незаконного володіння.

Суд погодився з доводами прокурора щодо незаконного вибуттявказаної нерухомості з комунальної власності та своїм рішенням від 26.04.2018 задовольнив позов прокуратури у повному обсязі. Крім того, за фактом незаконної оборудки з комунальним майно триває досудове слідство за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).

Винуватець залишився живим: У центрі Броварів прогримів вибух, є постраждалі (фото)

субота, 11 травень 2024, 21:59

Увечері, 11 травня, приблизно о 20.40 у центрі Броварів пролунав вибух. Про це повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко, передають Патріоти України. За попередньою інформацією, постраждало дві особи, один з них – співробітник поліції. На місці пр...

Журналістка СТБ, яка покинула Україну через війну, балотується до місцевої ради Ірландії

субота, 11 травень 2024, 20:50

Журналістка Наталія Красненкова, яка поїхала до Ірландії, рятуючись від агресії Росії в Україні, стала першою українкою, яка балотується в депутати місцевої ради в ірландському графстві Керрі. Про це повідомляє видання Irish Independent, передають Патр...