Київський ЦУМ нарешті відкрили для відвідувачів (фото)

Вартість реконструкції універмагу становить близько 100 мільйонів доларів.

Столичний ЦУМ. Фото: "Фейсбук"

Центральний універмаг у Києві почав роботу після реконструкції, яка тривала 6 років. Про це повідомляють "Українські новини", передають Патріоти України. За словами гендиректора компанії ЕСТА Холдинг Максима Громадцова, наразі універмаг відкривається на 50% від проектної потужності.

Відзначається, що найбільш заповненими є відділи жіночого одягу сегментів "преміум" і "середній +", товарів для дому, товарів для дітей, аксесуарів, косметики й парфумерії. На початку грудня відкриється продуктовий поверх у форматі food hall, а до кінця року відкриються відділи доступного молодіжного, life style і спортивного одягу, а також відділ ЦУМ.UA для підтримки українських брендів.

7-й поверх, де будуть ресторани, ЦУМ має намір відкрити в 1 кварталі 2017 року. Перший поверх парковки планують відкрити до 4 грудня, другий – на початку 2017 року.

Вартість паркування становитиме 15 гривень за годину, при цьому передбачається штраф за нічне паркування й надалі ціна може мінятися. Вартість реконструкції універмагу становить близько 100 мільйонів доларів. Універмаг працюватиме щодня з 10:00 до 22:00.

Як відомо, на початку грудня 2011 року Антимонопольний комітет дозволив компанії "ЕСТА Холдинг", що входить до групи компаній СКМ Ріната Ахметова, купити 39% акцій ЦУМу (1939 року будівництва, що є пам'яткою архітектури).

Нові господарі відразу пообіцяли зробити грандіозний ремонт всередині магазину. У ЦУМі розпочалась реконструкція, яку обіцяли закінчити до 2014 року.

Тоді ж повідомляли, що легендарний столичний універмаг після ремонту буде увінчаний скляним куполом, матиме атріум та власну дворівневу парковку. Планувалося, що загальна площа універмага збільшиться вдвічі – до 45000 м².

Попередньо говорили, що обійдеться все це у 100 мільйонів доларів. У серпні 2015 року "ЕСТА Холдинг" почала реставрацію історичного фасаду Центрального універмагу в Києві.

Спочатку відкрити оновлений ЦУМ планували до вересня 2016 року. Потім на сторінці ЦУМу у facebook повідомили, що відкриття універмагу відбудеться 3 та 4 грудня.

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...