Київські архітектори представили проект першої в столиці смарт-вулиці (фото)

Унікальний для столиці проект втілюється в життя під гаслом "Розумним людям - розумне місто".

Проект smart-вулиці в Києві. Фото: Хмарочос.

Київські архітектори показали проект першої столичної смарт-вулиці. Як видно на фото, там буде багато велодоріжок і навіть з'являться енергоефективні МАФи. Перший проект смарт-вулиці був опублікований ще в листопаді, але він отримав багато критики від громадськості, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Киянам не сподобалось, що проїжджа частина буде звужуватися, а не розширюватися, а також облаштування острівців безпеки і велодоріжок. Фахівці врахували всі побажання. Зокрема, на відрізку від станції метро "Лук'янівська" до вулиці Древлянскої пропонують встановити енергоефективні МАФи. Перед школою №61 - встановити новий дитячий майданчик.

Також проектом передбачено нові зупинки, виділена смуга руху для громадського транспорту і велодоріжки. Квартал планують висвітлювати енергозберігаючими лампами.

В архітектурному бюро Culmann Workshop розповіли, що серед базових нововведень також - безбар'єрна пішохідна зона, "острівці безпеки" на переходах через проїзну частину, нові автопарковки, універсальний дизайн вуличних меблів і активація зелених зон.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...