Київський планетарій в жалобі: Помер знаменитий український астроном, першовідкривач комети Чурюмов

Знаменитому вченому було 79 років.

Клим Чурюмов. Фото:focus.ua

Відомий вчений, директор київського планетарію, президент Української спільноти любителів астрономії Клим Чурюмов пішов з життя 15 жовтня. Про це в коментарі телеканалу NewsOne повідомила заступник директора планетарію Олена Дірдовська, передають Патріоти України.

Вона уточнила, що астроном помер раптово, коли перебував в дорозі по шляху до Харкова. Уродженцю Миколаєва Чурюмову було 79 років.

Він став знаменитим завдяки відкриттю комети Чурюмова-Герасименка в 1969 році і комети Чурюмова-Солодовникова в 1986 році.

Чурюмов був членом-кореспондентом Національної академії наук України, дійсним членом Нью-Йоркської академії наук.

Комета Чурюмова-Герасименка стала об'єктом масштабних досліджень, проведених Європейським космічним агентством.

2 листопада 2014 року модуль Philae приземлився на комету Чурюмова-Герасименка, відокремившись від апарату Rosetta. Це приземлення стало першим випадком посадки штучного об'єкта на комету.

30 вересня 2016 року Rosetta також здійснила посадку на комету, відкриту українськими вченими.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...