Китайським студенткам почали видавати кредити під заставу інтимних фото

Якщо позичальник не зможе вчасно і на 100% виплатити суму, кредитор опублікує в web-мережі його інтимні фотографії. А заодно і батькам надішле.

Китайським студенткам почали видавати кредити під заставу інтимних фото.  Фото: szaopressa.com.

У Китаї почали видавати кредити з особливим видом забезпечення: в разі, якщо позичальник не зможе вчасно і повністю виплатити суму, кредитор опублікує в мережі його інтимні фотографії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Дівчат-студенток просять надіслати фотографію в стилі ню разом зі своїм паспортом. В обмін онлайн-кредитори видають їм позики на тисячі юанів. У разі, якщо студентки відмовляються виплачувати кредит, позичальники загрожують відправити знімки батькам або опублікувати їх у соцмережах.

Зазвичай такі позики становлять від 500 до 5 тисяч юанів, і 30% в тиждень - це нормальне явище. При цьому офіційно річна ставка на споживчі кредити в країні обмежена 24% на рік.

Представники платформи для видачі онлайн-кредитів Jiedaibao офіційно підтвердили, що такі позики під секс-фото існують, проте домовленості за ставкою кредитування відбуваються без контролю з їхнього боку.

Так, одна зі студенток взяла в кредит 500 юанів під 30 відсотків на тиждень. Інша з постраждалих позичила 120 тис. юанів (близько 350 тис. грн.) для відкриття власної справи, проте через 4 місяці виявилося, що вона винна вдвічі більше - щоб повернути борг і уникнути публікації фото, їй довелося звернутися за допомогою до родичів. Проте дівчина, як і раніше боїться, що кредитори викладуть її фотографії в Інтернет навіть після того, як отримали свої гроші назад.

Інша студентка відправила інтимне відео взамін на кредит в 10 тис. юанів. При цьому офіційно річна ставка на споживчі кредити в державі урізана 24 відсотками в рік.

Обмін фотознімками відбувається завчасно, і зазвичай для цього використовуються месенджери QQ і WeChat. Деякі кредитори реалізують придбані від молодих дівчат фотографії навіть після того, як ті погасять кредити.

На щастя, патрульні були поруч: У Києві жінка намагалася стрибнути з Володимирського пішохідного мосту (відео)

четвер, 2 травень 2024, 21:31

У Києві патруль "Муніципальної охорони" попередив спробу самогубства киянки. Про це інформує КМДА, передають Патріоти України. Подія сталася близько 4-ї години ранку в парку "Володимирська гірка". Працівники "Муніципальної охорони" отримали повідомленн...

Російський боксер зізнався, чи спілкується з Василем Ломаченком

четвер, 2 травень 2024, 20:55

Російський колишній чемпіон світу Сергій Ковальов розповів, коли востаннє контактував з Василем Ломаченком. За словами росіянина, він заходив у роздягальну до українця перед його поєдинком проти Девіна Хейні, щоб підтримати його. Після цього у них не б...