Лайфхак: Як пити каву, щоб отримати від неї користь

Каву рекомендується пити заварену гарячою водою або зварену в турці. За таких умов у ній буде більший вміст антиоксидантів. Холодним кавовим напоям перевагу надавати не варто: за кількістю корисних речовин вони гарячим значно поступаються, повідомляють Патріоти України.

У процесі швидкого нагрівання в каві утворюється набагато більша концентрація важливих кислот. Вони допомагають організму протистояти агресивним формам кисню, здатним пошкодити клітини організму й тим самим призвести до розвитку раку чи інших патологій. Холодні кавові напої зазвичай готуються на воді кімнатної температури. Тому вміст антиоксидантів у них утворюється мінімальний.

Холодні кавові напої не мають жодних переваг над гарячими. Загальний рівень кислотності в обох практично однаковий. Коливається він у межах 4.85 й 5.13. Обмежень щодо кількості випитої кави немає. Американська асоціація серця стверджує, що орієнтуватися в цьому питанні треба виключно на власні відчуття. Міру кожен повинен визначити сам для себе.

Оце так! У Чернігові учасника бойових дій засудили за відмову служити у ТЦК

четвер, 18 вересень 2025, 9:22

У Чернігові Деснянський районний суд виніс вирок у справі військовослужбовця, який відмовився виконувати обов’язки у територіальному центрі комплектування. Суддя визнав його винним у самовільному залишенні частини та призначив покарання. Про це стало в...

В Україні урожай картоплі вищий за минулорічний, але є нюанс: Що буде з цінами

четвер, 18 вересень 2025, 8:59

В Україні цього року спостерігається зростання посівних площ під картоплею та збільшення врожайності, однак на гуртових ринках ціни залишаються помірними. Про це йдеться в повідомленні Укрінформу, передають Патріоти України. У коментарі Укрінформу вико...