Каву рекомендується пити заварену гарячою водою або зварену в турці. За таких умов у ній буде більший вміст антиоксидантів. Холодним кавовим напоям перевагу надавати не варто: за кількістю корисних речовин вони гарячим значно поступаються, повідомляють Патріоти України.
У процесі швидкого нагрівання в каві утворюється набагато більша концентрація важливих кислот. Вони допомагають організму протистояти агресивним формам кисню, здатним пошкодити клітини організму й тим самим призвести до розвитку раку чи інших патологій. Холодні кавові напої зазвичай готуються на воді кімнатної температури. Тому вміст антиоксидантів у них утворюється мінімальний.
Холодні кавові напої не мають жодних переваг над гарячими. Загальний рівень кислотності в обох практично однаковий. Коливається він у межах 4.85 й 5.13. Обмежень щодо кількості випитої кави немає. Американська асоціація серця стверджує, що орієнтуватися в цьому питанні треба виключно на власні відчуття. Міру кожен повинен визначити сам для себе.
Україна може пройти зиму без відключень електроенергії, заявили "Укрінформу" у національній енергетичній компанії (НЕК) "Укренерго", передають Патріоти України. "Якщо не буде нових системних атак на енергооб’єкти, є всі підстави розраховувати на проход...
Прізвище - це не просто набір літер у паспорті. У ньому закодована історія роду, соціальний статус, а подекуди навіть спосіб життя чи характер предків. Українські прізвища нерідко приховують згадки про заможність, шляхетність або швидке збагачення, пер...