
Каву рекомендується пити заварену гарячою водою або зварену в турці. За таких умов у ній буде більший вміст антиоксидантів. Холодним кавовим напоям перевагу надавати не варто: за кількістю корисних речовин вони гарячим значно поступаються, повідомляють Патріоти України.
У процесі швидкого нагрівання в каві утворюється набагато більша концентрація важливих кислот. Вони допомагають організму протистояти агресивним формам кисню, здатним пошкодити клітини організму й тим самим призвести до розвитку раку чи інших патологій. Холодні кавові напої зазвичай готуються на воді кімнатної температури. Тому вміст антиоксидантів у них утворюється мінімальний.
Холодні кавові напої не мають жодних переваг над гарячими. Загальний рівень кислотності в обох практично однаковий. Коливається він у межах 4.85 й 5.13. Обмежень щодо кількості випитої кави немає. Американська асоціація серця стверджує, що орієнтуватися в цьому питанні треба виключно на власні відчуття. Міру кожен повинен визначити сам для себе.
Графіки відключень електроенергії триватимуть всю зиму, за оптимістичним прогнозом - припиняться на початку квітня. Про це в етері "Еспресо" розповів голова Ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв, передають Патріоти Укра...
Неоготичну будівлю другої половини XVIII століття нині використовують як хлів. Це одна з чотирьох будівель на одній вулиці села Нове Поріччя, що на Хмельниччині, які збереглися до нашого часу. Про це розповів член громадської організації "Україна Інког...