
Каву рекомендується пити заварену гарячою водою або зварену в турці. За таких умов у ній буде більший вміст антиоксидантів. Холодним кавовим напоям перевагу надавати не варто: за кількістю корисних речовин вони гарячим значно поступаються, повідомляють Патріоти України.
У процесі швидкого нагрівання в каві утворюється набагато більша концентрація важливих кислот. Вони допомагають організму протистояти агресивним формам кисню, здатним пошкодити клітини організму й тим самим призвести до розвитку раку чи інших патологій. Холодні кавові напої зазвичай готуються на воді кімнатної температури. Тому вміст антиоксидантів у них утворюється мінімальний.
Холодні кавові напої не мають жодних переваг над гарячими. Загальний рівень кислотності в обох практично однаковий. Коливається він у межах 4.85 й 5.13. Обмежень щодо кількості випитої кави немає. Американська асоціація серця стверджує, що орієнтуватися в цьому питанні треба виключно на власні відчуття. Міру кожен повинен визначити сам для себе.
У жовтні українці купили рекордну кількість нових легкових автомобілів за останні 13 місяців - одразу 7,8 тис. штук. Це на третину більше, ніж у жовтні 2024-го та на 14%, ніж було у вересні-2025. Найпопулярнішою маркою стала BYD – таких було придбано 1...
У Каліфорнії запущено найбільшу у світі теплову батарею. Система розміром з офісну будівлю накопичує дешеву сонячну енергію і перетворює її на промислову пару з температурою до 1500°C. . На відміну від більшості систем зберігання, які повертають елект...