Лайфхак: Як пити каву, щоб отримати від неї користь

Каву рекомендується пити заварену гарячою водою або зварену в турці. За таких умов у ній буде більший вміст антиоксидантів. Холодним кавовим напоям перевагу надавати не варто: за кількістю корисних речовин вони гарячим значно поступаються, повідомляють Патріоти України.

У процесі швидкого нагрівання в каві утворюється набагато більша концентрація важливих кислот. Вони допомагають організму протистояти агресивним формам кисню, здатним пошкодити клітини організму й тим самим призвести до розвитку раку чи інших патологій. Холодні кавові напої зазвичай готуються на воді кімнатної температури. Тому вміст антиоксидантів у них утворюється мінімальний.

Холодні кавові напої не мають жодних переваг над гарячими. Загальний рівень кислотності в обох практично однаковий. Коливається він у межах 4.85 й 5.13. Обмежень щодо кількості випитої кави немає. Американська асоціація серця стверджує, що орієнтуватися в цьому питанні треба виключно на власні відчуття. Міру кожен повинен визначити сам для себе.

Водіям загрожують штрафи до 25 500 грн за неправильну музику в авто: Про що йдеться

понеділок, 23 червень 2025, 19:23

Українські водії ризикують отримати величезні штрафи за прослуховування в своєму авто російської музики. З відповідним попередженням до автомобілістів в ефірі телеканалу «Київ 24» звернулася адвокат Ірина Ан, передають Патріоти України. Коли автомобіль...

Є нюанси: У Міноборони розповіли, коли українців звільнять від відвідування ТЦК і СП

понеділок, 23 червень 2025, 18:45

Міноборони хоче замінити походи до ТЦК через «Резерв+», але наразі ще не отримало позитивного фідбеку про роботу у віддаленому режимі. Про це розповіла заступниця міністра оборони з цифровізації Катерина Черногоренко в інтерв’ю виданню DOU, передають П...