
Каву рекомендується пити заварену гарячою водою або зварену в турці. За таких умов у ній буде більший вміст антиоксидантів. Холодним кавовим напоям перевагу надавати не варто: за кількістю корисних речовин вони гарячим значно поступаються, повідомляють Патріоти України.
У процесі швидкого нагрівання в каві утворюється набагато більша концентрація важливих кислот. Вони допомагають організму протистояти агресивним формам кисню, здатним пошкодити клітини організму й тим самим призвести до розвитку раку чи інших патологій. Холодні кавові напої зазвичай готуються на воді кімнатної температури. Тому вміст антиоксидантів у них утворюється мінімальний.
Холодні кавові напої не мають жодних переваг над гарячими. Загальний рівень кислотності в обох практично однаковий. Коливається він у межах 4.85 й 5.13. Обмежень щодо кількості випитої кави немає. Американська асоціація серця стверджує, що орієнтуватися в цьому питанні треба виключно на власні відчуття. Міру кожен повинен визначити сам для себе.
У бібліотеці Гетеборзького університету дослідниця знайшла польову книгу шведського короля Карла XII періоду Північної війни. Про це повідомляє шведський мовник SVT з посиланням на публікацію в газеті Göteborgs-Posten, передають Патріоти України. 268-с...
З 1 січня 2026 року мінімальна заробітна плата в Україні становить 8 647 грн відповідно до Закону України від 03.12.2025 № 4695-IX "Про Державний бюджет України на 2026 рік". Це рішення спричинило зміни не тільки в рівні заробітної плати, але й в розмі...