Laser strike: Американський вертоліт вперше збив безпілотник за допомогою лазера

​Розробники бойового лазера назвали результати випробувань справжнім проривом.

У США провели успішні випробування бойового лазера. Фото: raytheon.com.ВВС США спільно з компанією Raytheon успішно провели випробування бойового лазера, встановленого на вертольоті AH-64 Apache. Оснащений новою зброєю вертоліт зміг відстежити і збити нерухомий безпілотник з дистанції 1,4 кілометра. Про це повідомляється на сайті компанії, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Випробування проводилися в рамках програми розробки перспективних лазерних систем.

У випробуваннях, що проходили на ракетному полігоні White Sands в штаті Нью-Мексико, задіяли як персонал Raytheon, так і фахівців управління програмою вертольота "Апач" Армії США і командування спеціальних операцій Збройних сил США.

Як наголошується в повідомленні, це був перший випадок успішного застосування бойового лазера з вертольота, що довів можливість використання такої зброї з маневруючих літальних апаратів з широким діапазоном швидкості і висоти польоту.

В ході стрільб система взяла на супровід і сфокусувала енергію на цілі, похила дистанція до якої становила 1,4 кілометра. Фахівці відзначили, що результати випробувань показують правильність обраного напрямку роботи.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...