Лави терористів "ДНР" порідшали, місцями - назовсім, - розвідка

Морально-психологічний стан російських військ на Донбасі продовжує погіршуватися тим сильніше, чим швидше зменшується особовий склад.

Лави терористів "ЛДНР" рідшають. Фото: uapress.infoУ зоні АТО на сході України зафіксовані чергові втрати особового складу армії терористів "ДНР", інформують Патріоти України з посиланням на повідомлення Головного управління розвідки Міністерства оборони України на сторінці в Facebook.

"30 липня загинув один і поранено 12 військовослужбовців 7 окремої мотострілкової бригади (Дебальцеве) і 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ)", - йдеться у звіті.

"Обстановка в районі проведення АТО
станом на 31 липня

Противник продовжує здійснювати вогневий вплив на сили АТО, у т.ч. із заборонених Мінськими домовленостями типів озброєння. Обстрілам з артилерійських систем піддані опорні пункти наших підрозділів на Донецькому напрямку у районах н.п. Авдіївка та Піски.
Противник підтримує боєготовність військ, проводить ротацію та посилення передових підрозділів, здійснює поповнення боєприпасів та вдосконалює інженерне обладнання переднього краю на напрямках:
Новоайдарський. Підрозділами 2 окремої мотострілецької бригади (Луганськ) та окремої інженерно-саперної роти 2 АК (Луганськ) ЗС РФ удосконалюються оборонні позиції довкола міста Луганськ. У районі н.п.Новокиївка здійснюється мінування небезпечних напрямків на передових позиціях 2 омсбр;
Донецький. Поповнено боєкомплекти передових підрозділів 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ. Заплановано проведення робіт з обладнання нових позицій передовими підрозділами 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк) 1 АК ЗС РФ;
Маріупольський. До району відповідальності 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ перекинуто підрозділ зі складу окремого розвідувального батальйону (Донецьк) 1 АК ЗС РФ.

Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність танків, артилерійських систем, самохідних артилерійських установок та 122-мм ракетних систем залпового вогню “Град” у районах н.п. Кремінець, Ясне, Олександрина, Макіївка, Новосвітлівка та Донецьк.

Зафіксовані чергові втрати особового складу противника.
30 липня ц.р. загинув один та поранено 12 військовослужбовців 7 окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве) та 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ).

З огляду на проблеми із комплектуванням особовим складом, у т.ч. покриття некомплекту за рахунок осіб з числа соціально-неблагополучних категорій, залишається на низькому рівні морально-психологічний стан військовослужбовців російських окупаційних військ. Командуванням 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ по факту чергового зловживання спиртними напоями було звільнено з військової служби двох осіб, які у стані алкогольного сп’яніння залишили розташування підрозділу у н.п.Безіменне та пограбували будинок місцевих мешканців".

Щось не поділили: У Дніпрі сталася стрілянина між дівчатами на вулиці

понеділок, 29 квітень 2024, 17:17

У Дніпрі біля кафе в одному з районів міста неповнолітня дівчина вистрілила в іншу з предмету, схожого на пістолет. Про це повідомили на сторінці у Facebook поліції Дніпропетровщини, передають Патріоти України. "Біля одного з кафе в Амур-Нижньодніпровс...

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...