Ледь не розбився: Український олігарх минулої ночі писав заповіт у літаку з пошкодженим шасі (відео)

​Бізнесмен Гарік Корогодський готувався до найгіршого перед небезпечною посадкою.

Гарік Корогодський. Фото:womo.com.ua

Стрес і жах пережили минулої ночі 182 пасажири рейсу із Тель-Авіва до Києва. Літак вилетів з ізраїльського аеропорту і вже в небі з'ясувалося, що гума одного шасі відлетіла і залишилася на злітній смузі. Про це йдеться в сюжеті ТСН, зазначають Патріоти України.

Пілот вирішив повернутися до Ізраїлю та здійснити аварійну посадку. В небі над аеропортом він кружляв понад дві години, аби спалити паливо і зменшити вагу. В цей час на злітну смугу пригнали десятки машин швидкої допомоги та рятувальників.

У літаку серед інших пасажирів був столичний бізнесмен Гарік Корогодський. Він каже, що від самого початку з цим рейсом щось пішло не так. Перший літак, в який посадили пасажирів, не завівся. В іншому вже в небі повідомили про відірвану гуму.

Паніки як такої не було, твердить українець. Однак жінки в літаку помітно занервували, а сам він почав писати заповіт. "Склеп зробити і перепоховати, літній кінотеатр у гідропарку доробити, "Теслу" може забрати Лізонька – це донька. Книгу, найголовніше, опублікуйте, як є. Я вас усіх люблю!", - набрав бізнесмен на ноутбуку, а потім сфотографував запис на телефон.

Ситуацію, в якій у шасі відриває гуму, досвідчені льотчики називають нечастою, але штатною. Усі пілоти зазвичай відпрацьовують таку аварію ще в навчальних закладах на тренажерах. "Тут нічого такого надзвичайного, що виходить за межі нашого розуміння, не було. Це робота – командира та екіпажу. Вона зроблена нормально, якщо літак сів", - пояснив льотчик-випробувач Олександр Галуненко.

Подібна аварійна ситуація в Україні вже була в 1995 році. Тоді гума від шасі відірвалася у літаку, на облавку якого був тодішній міністр оборони України Валерій Шмаров. Це був урядовий рейс з чиновниками і журналістами до Риги.

Оператор ТСН Вадим Верба теж був у тому літаку. Він пригадує, що тоді жодна людина не запанікувала. "Всі чоловіки, всі військові, багато телевізійників", - каже свідок. Коли приземлилися, міністр всім тиснув руки і жартував.

Ізраїльський літак теж сів успішно. Ніхто на його борту не постраждав. Психологічна допомога знадобилася лише двом пасажирам. Це ті люди, кажуть психологи, хто запанікував. А робити цього в такій ситуації – категорично не можна. "Якщо потрапив у таку ситуацію – посміхайся!", - радить Гарік Корогодський.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...