Легендарний Камелот існує не тільки в переказах: У Британії знайшли замок Короля Артура і його лицарів Круглого столу (фото)

Британські археологи знайшли руїни замку, датованого VI століттям нашої ери, який може бути замком ватажка бриттів.

Археологи знайшли ймовірні руїни замку Короля Артура. Фото: The Independent.

В Англії біля села Тінтагель в графстві Корнуолл британські археологи виявили фрагменти замку, датованого VI століттям нашої ери. Це місце традиційно пов'язується з легендами про Короля Артура, а недалеко від поселення до цього часу знаходили лише фрагменти норманського палацу XIII століття, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Легенди про Короля Артура пов'язують місце і час існування легендарного вождя бриттів V-VI століття саме з графством Корнуолл. Виявлені вченими артефакти є найбільш переконливими з відомих науці в даний час свідченнями реальності англійського історичного персонажа.

Знайдені уламки керамічного і скляного посуду, призначеної для вина і оливкового масла, а також тарілки і невеликі склянки вказують вченим на те, що люди, які жили в давнину в замку, ставилися до еліти британського суспільства того часу. Всього за останні кілька тижнів археологи виявили близько 150 осколків кераміки.

Археологи знайшли фрагменти стін товщиною близько метра, а також сліди ступенів і підлоги. Ділянка, на якому виявлені сліди одного з древніх споруд, займає площу 44 квадратних метра. Ймовірні залишки палацу датуються V-VI століттями нашої ери.

Вчені вважають, що виявлений ними палац був частиною великого комплексу, що займав велику частину мису Тінтагель. Найімовірніше поселення занепало в VII столітті нашої ери. Однією з причин цього вчені називають пандемію чуми.

Згідно з легендою, ватажок бриттів Король Артур в V-VI столітті розгромив англосаксонських завойовників. До цього часу історики не знаходили підтверджень існування історичного персонажа, але допускали реальність прототипу легендарного героя.

На Хмельниччині резервіст тричі відмовився від повістки: Стало відомо, як його покарали

п’ятниця, 17 травень 2024, 17:50

Славутський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю Хмельницької області, який, будучи військовим в запасі, тричі відмовлявся від повістки через страх за своє життя. Про це йдеться у вироку суду, передає "Еспресо.Захід". Так, згідно з матеріалами справ...

Чи випускають студентів за кордон - які умови і список документів

п’ятниця, 17 травень 2024, 17:30

В Україні студентів випускають за кордон, якщо вони вирушають туди на навчання чи стажування. Однак зробити це не так просто, адже уряд запровадив низку вимог для таких студентів. Кого зі студентів випускають за кордон, які правила і список документів ...