Ленінопад триває: На Харківщині знесли три пам'ятника "вождю"

Один пам'ятник був демонтований в місті Ізюм, другий - в селищі Боровой, третій - в місті Первомайськ.

На Харківщині триває ленінопад. Фото:http://dozor.kharkov.ua/

У Харківській області за останню добу знесли три пам'ятника радянському вождю Володимиру Леніну. Про це повідомляє місцеве видання Городской дозор, передають Патріоти України.

Відзначається, що один пам'ятник був демонтований в місті Ізюм, другий - в селищі Боровой, третій - в місті Первомайськ.

В Ізюмі пам'ятник, який розміщувався біля райдержадміністрації, демонтували за рішенням міськради. Монумент місцеві комунальники збережуть як матеріальну цінність.

Також пам'ятник Леніну знесли в Боровому, повідомили в одній з груп ВКонтакте.

Нагадаємо, в травні 2015 року президент Петро Порошенко підписав закон про декомунізацію, згідно з яким забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб і визнаються борцями за незалежність України УПА та інші організації.

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...