"Lexus вилетів на перехрестя з шаленою швидкістю": Другий учасник ДТП в Харкові зробив офіційну заяву

Водій автомобіля Volkswagen стверджує, що він рухався на зелений сигнал світлофора, у той час як Lexus їхав на шаленій швидкості і з'явився "нізвідки".

Фото: kor.ill.in.ua

Другий учасник аварії на вулиці Сумській в Харкові - водій автомобіля Volkswagen Touareg 49-річний Геннадій Дронов - зробив офіційну заяву щодо ДТП. Текст звернення виклав на сторінці у Facebook адвокат Сергій Перепелиця, повідомляють Патріоти України.

Водій автомобіля Volkswagen стверджує, що він рухався на зелений сигнал світлофора, у той час як Lexus їхав на шаленій швидкості і з'явився "нізвідки".

"Виїжджаючи на перехрестя вулиці Сумської та провулку Мечникова, я рухався на зелений сигнал світлофора. Я переконався в безпеці переїзду вулиці Сумській, дивився по сторонах, і під час цього автомобіля Lexus не було в полі зору. Після чого, я почав рух до перехрестя вже зосередившись на пішохідному переході через провулок Мечникова. Все сталося так швидко, що я навіть не відразу зрозумів, що сталося. Автомобіль Lexus вискочив на перехрестя раптово, нізвідки! Я не бачив його і не міг бачити, оскільки Lexus вилетів на перехрестя з шаленою швидкістю. Його не було коли я починав рух, а з того моменту, до зіткнення пройшли лічені секунди", - йдеться в заяві Дронова.

Нагадаємо, у Харкові 18 жовтня після зіткнення з "Фольксвагеном" автомобіль "Лексус" вилетів на тротуар, де стояли люди. У результаті ДТП загинули п'ятеро людей, ще шестеро отримали травми. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі. 20 жовтня, суд постановив взяти під варту на два місяці 20-річну Зайцеву, яка керувала "Лексусом". За версією слідства, в матеріалах провадження достатніх доказів, що саме дії дівчини призвели до аварії.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...