"Лікар сказав, що не витримало серце": Молода жінка залишилася вдовою після загибелі чоловіка в Туреччині

Медовий місяць молодої сім'ї закінчився трагедією.

Після відпочинку в Туреччині молода жінка залишилася вдовою. Фото: kp.ua

Сім'я Петрук з Рівного намагається повернути в Україну тіло 30-річного Віктора Чайки - чоловіка 24-річної дочки Марії. Молода сім'я вирушила за кордон в медовий місяць, але відпочинок закінчився трагедією: хлопець раптово помер. Чому - сім'ї точно невідомо. Про це пише kp.ua, передають Патріоти України.

Масла у вогонь підлила страхова компанія, відмовившись сплатити перевезення тіла в Україну, мовляв, випадок не страховий, бо згідно з документами від медиків чоловік помер, будучи п'яним. Цю версію сім'я категорично заперечує, але гроші збирати почала, не сподіваючись на страхову - бояться, що Віктора можуть поховати в Туреччині.

Помер на мілководді

Віктор і Марія Чайка з Рівного на відпочинок до Туреччини вирушили в кінці серпня - зупинилися в 5-зірковому готелі, планували пробути на відпочинку 7 днів. Пара довго зустрічалася, одружилися закохані в минулому році. Ця поїздка була дещо відстроченим медовим місяцем. Переліт Віктор переніс погано, скаржився на головний біль. На другий день йому раптово стало погано у воді: хлопець з'їхав з гірки, після чого втратив свідомість, з його рота пішла піна. Чоловіка витягли на берег, але врятувати не змогли.

"Лікар сказав, що не витримало серце," - плачучи розповіла вдова журналістам. Марію відправили додому в Україну на наступний день після трагедії, обіцяючи оплатити їй переліт, але квиток на літак дівчині довелося купити самостійно.

"Ніхто нічого не говорить"

Весь цей час на зв'язку з убитою горем вдовою був її брат Андрій. Хлопець каже, що не може повірити в те, що трапилося, тим більше що через кілька днів після прибуття Марії ситуація стала абсурдною - їм подзвонили зі страхової, сказавши, мовляв, у Віктора в крові алкоголь перевищував допустиму норму в 6 разів, тому за транспортування тіла та інші витрати вони не заплатять. Сім'я каже: Віктор спиртним не захоплювався, звідки взялися такі результати експертизи - не розуміють.

"Страхова написала цю маячню про алкоголь, а тепер тіло тримають, - каже Андрій. - Ми не знаємо, що робити, можливо, будемо зв'язуватися з Адміністрацією президента, тому що відбувається щось кримінальне. Вони тримають тіло там, щоб ми тут не змогли зробити ніякої експертизи."

Причини смерті молодого чоловіка для сім'ї Петрук теж загадка.

"Ми думаємо, що Віктор отруївся, бо вони на обід їли гриби, після цього впродовж півтора годин йому було погано. З його рота йшла піна, це говорить про важку інтоксикацію," - припускає Андрій.

Найбільше, скаржиться хлопець, в напрузі сім'ю тримає невідомість - звісток ні про розслідування смерті, ні про розтин немає, тому що вдень вся сім'я живе, немов на голках.

"5-го числа повинен був бути розтин тіла, але ніяких документів посольство не отримувало, і Міністерство закордонних справ також нічого не знає. Ми не можемо зрозуміти, чому тіло так довго тримають і чому всі мовчать! Після виходу на телеканалі сюжету про ситуацію страхова написала лист в посольство, що тіло через 14 днів з дня надходження в морг буде поховано, тобто страхова намагається таким способом змусити рідних платити, щоб ті почали панікувати, - впевнений Андрій. - Передали б тіло, і вже було б легше. А так ... Не можу, коли чую плач сестри.

За те, що Віктора турецькі медики намагалися реанімувати, Марії виставили рахунок в 600 доларів, ще 2,5 тисячі доларів буде коштувати транспортування тіла на батьківщину. Адвоката сім'я Петрук не найматиме - це теж чималі гроші.

"Потрібні кошти, і не факт, що він виграє справу. Люди, які в цьому розбираються, сказали, що суди будуть 10 років тягнутися," - з гіркотою говорить чоловік.

У страховій компанії, де були застраховані молодята, заявляють: вони керуються виключно висновками лікарів, у яких сказано, що в крові Віктора був алкоголь.

"У нас є всі документи, які підтверджують цей факт," - повідомили у фірмі.

Також представник страхової роз'яснив, що зазвичай тіла загиблих, якщо сторона медустанови не отримує оплату за свої послуги в установлений строк, довго у себе не тримають, але всі тимчасові рамки встановлюють самі установи.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...