"Лікарям доводиться по молекулах збирати наших поранених": Геращенко про нову зброю, яку терористи випробовують на Донбасі

Характер поранень українських солдат свідчить про застосування проросійськими бандформуваннями сучасної зброї, виробленої в РФ.

Ірина Геращенко. Фото:www.ukrinform.ua

Останнім часом українські медики констатують зміну характеру поранень військових і мирного населення на Донбасі. Це доводить застосування проросійськими бандформуваннями сучасної зброї, виробленої в РФ. Таку заяву сьогодні зробила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

"На Донбасі на українських військових і на цивільне населення вони сьогодні випробовують новітню російську зброю і часто нашим лікарям доводиться по молекулах збирати наших поранених", - заявила Геращенко.

За словами політика, українська сторона має намір домогтися поліпшення гуманітарної ситуації в окупованих населених пунктах і закликає до компромісу, в той час як в Кремлі напрямок не змінюють - акцент зроблений на політиці.

Як повідомлялося раніше, українські волонтери б'ють на сполох: в Донбасі суттєво активізувалися обстріли. Щодня поранення отримують кілька бійців АТО. За останніми даними розвідки, найманці готують наступ на декількох фронтах.

Колеги прийшли провідати, але...: На Житомирщині знайшли вбитими 7-річну дитину та її батьків (фото, відео)

четвер, 2 травень 2024, 20:27

У селі Поліське Житомирської області загинула родина з дитиною. Правоохоронці почали розслідування обставини трагедії, відкривши провадження за фактом умисного вбивства. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції Житомирської області, передають Патріоти У...

Бережіть себе: У партіях спецій та прянощів з Індії знайдено небезпечну отруту

четвер, 2 травень 2024, 19:54

Індійське управління з контролю за безпекою продуктів харчування та дотримання стандартів (FSSAI) поінформувало про масштабні перевірки партій вироблених та відправлених за кордон прянощів та приправ індійського походження. Про це пише Reuters, передаю...