Ліки від безсоння: Дизайнери створили унікальну подушку, яка допоможе швидко заснути (фото, відео)

Подушка Somnox - високотехнологічний релаксант з легким гіпнотичним ефектом.

Somnox - подушка-робот, яка допоможе подолати безсоння. Фото: novate.ru.

Близько 30% людей на Землі періодично страждають від безсоння. З огляду на шалений ритм сучасного життя і перенасиченість інформацією, це аж ніяк не дивує. Але вирішувати проблему за допомогою таблеток - шлях небезпечний. Добре, що свої варіанти боротьби з безсонням пропонують фахівці зовсім різних сфер. Наприклад, недавно була розроблена навіть спеціальна подушка-робот, яка допоможе заснути швидко і солодко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Кажуть, що обійми перед сном розслаблюють і сприяють засипанню. Якщо, звичайно ж, об'єкт обнімашок не хропе на весь будинок. Не дивно, що часом навіть дорослі люди ні-ні, та й заснуть в обнімку якщо не з плюшевим ведмедем, то хоча б подушкою. Озброївшись цією ідеєю, дизайнери пішли ще далі. І розробили не просто подушку, а м'якого дихаючого робота, якого так і хочеться обійняти і заснути солодким сном.

Унікальний засіб від безсоння представили недавно в рамках Тижня дизайну в Голландії. Роботична подушка Somnox розроблена спеціально для затишних обіймів. При цьому пристрій вміє «дихати». Імітуючи звуком і рухом спокійне рівномірне дихання, Somnox тим самим буквально присипляє користувача. Такий собі високотехнологічний релаксант з легким гіпнотичним ефектом.

Завдяки вбудованій системі сенсорів Somnox зчитує ритм дихання свого власника і розуміє, спить він, не спить або знаходиться в напівсні. І, в залежності від результату, запускає свою заспокійливу функцію, щоб нормалізувати дихальний ритм користувача і допомогти йому заснути.

Але робот-подушка хороша не тільки в якості «снодійного». Завдяки вбудованим Bluetooth-спікерам, Somnox може програвати музику або вашу улюблену аудіокнигу (замість казки на ніч). А ще пристрій забезпечили функцією «штучного світанку» для легкого пробудження: у міру наближення ранку подушка почне м'яко підсвічуватися і посилювати цей ефект. Що особливо оцінять ті, хто звик спати в абсолютно темній кімнаті з щільно заштореними вікнами.

Слуга Гетманцев похвалився, що оподаткував PornHub в Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:00

Відтепер для нього то чесна та пристойна фірма. Канадська компанія Aylo (раніше MindGeek), якій належить порнографічний сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова податкового комі...

Відсутність екіпажу дало змогу оптимізувати геометрію Manta Ray: У США завершили тестування підводного безпілотника для довготривалих місій (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 3:25

Прототип безпілотного підводного апарату Manta Ray завершив випробування у воді біля узбережжя Південної Каліфорнії в лютому і березні 2024 року. Про це повідомляється на сайті DARPA. . Випробування продемонстрували гідродинамічні характеристики в мор...