"Люди хочуть змін, які, нажаль, не відчуваються", - ексклюзивний коментар з місця подій волонтера-учасника протестів у Києві (фото, відео)

У центрі столиці сьогодні брали участь в акції протесту понад 100 українських бійців АТО. Якщо б не волонтери, то на фронті можна було б і від голоду та холоду померти, а не від куль, кажуть воїни.

Мітинг на вул. Великій Васильківській у Києві. Фото: Патріоти України

Мітинги у центрі Києва тривають. На площі Льва Толстого кореспондент сайту Патріоти Українипоспілкувався з протестуючими. "За що гинули наші близькі на Майдані та у АТО?", - питають люди.

"Ми чекали іншого від влади. Усім набридла ця брехня, чому і за що гинули наші хлопці? Ми розчаровані. Невже, щоб бути патріотом, треба вислуховувати, що ти "проплачений"?", - кажуть мітингувальники. Одна з протестуючих, Алла, показала фото з вулиці Інститутської: наскрізні дірки від куль у деревах там лишилися ще з часів Революції Гідності. "Навіть по них легко можна сказати, звідки стріляли, просто встромивши у ці дірки олівець! А слідство досі триває і каже, що нічого не знає! Скільки можна це терпіти?", - обурюється жінка.

На площі Льва Толстого є і український боєць Слава Богомол. Тільки його знайомих воїнів з АТО тут було понад 100 людей. "Ми розчаровані нашою владою. На передовій нема навіть одягу та нормальної їжі, і якщо б не волонтери, то можна було б і від голоду та холоду померти, а не від куль", - кажуть військові.

До офісу Медведчука, що по вулиці Великій Васильківській, вже не пускають. Біля розтрощеного приміщення "Сбербанка" на площі Толстого чергує близько 50 правоохоронців. Мітингувальників лишилося понад 150 людей. Вони просять "дати їм добити цей банк".

Волонтер і громадський активіст Руслан прокоментував сьогоднішні мітинги: "Люди хочуть змін, які, нажаль, не відчуваються, а стає лише гірше. Наша акція була спрямована на те, щоб вшанувати в першу чергу українських воїнів та Небесну Сотню. А також була акція - наші патріоти розбили "Сбербанк Росії", до якого більшість українців погано налаштовані, бо його кошти йдуть на регулярну російську армію та сепаратистів, які вбивають наших дітей. Ті ЗМІ, що кажуть, що ми є проплаченими, самі є проплаченими. Я радий, що є нормальні ЗМІ, які є об'єктивними", - каже волонтер.

Спецкореспондент Петро Федотенко

"Мені за вас соромно": alyona alyona закликала українців відмовитися від хейту в бік Nemo, які перемогли на Євробаченні

неділя, 19 травень 2024, 16:18

Представниця України на Євробаченні 2024 alyona alyona alyona підтримала переможців конкурсу в Мальме Nemo. Артистка закликала українців відмовитися від хейту в бік Nemo, передають Патріоти України. «Трошки соромно за те, як багато українців пішли обго...

Величезна блакитна куля: Португальців вразили політ та падіння невідомого об'єкта (відео)

неділя, 19 травень 2024, 14:53

Увечері 18 травня жителі Португалії та Іспанії бачили на небі можливий метеор, який освітив небо яскравим блакитним спалахом. Водночас місцева влада все ще не знайшла той об'єкт, який впав на Землю. Про це повідомляє The Daily Beast, передають Патріоти...