Лукашенко відправив перший гумконвой на Донбас (відео)

У МНС Білорусі похвалились, що всі товари вітчизняного виробництва і пройшли належну оцінку якості.

Білорусь відправила на Донбас гумконвой. Фото:скрін відео

За понад три роки російської агресії на Донбасі Білорусь вперше вирішила відправити гуманітарну допомогу на схід України. Про це інформує 5 канал, передають Патріоти України.

У складі конвою було приблизно 60 тонн гуманітарних вантажів і відправити його на схід України були вирішено з персональної ініціативи президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Приблизно о 6 ранку 12 червня чотири вантажівки перетнули кордон з Україною. У складі вантажу 4000 пакетів із продуктами і засобами гігієни.

У МНС Білорусі похвалились, що всі товари вітчизняного виробництва і пройшли належну оцінку якості.

Вже в Україні допомогу мають укомплектувати і перевантажити у машини Міжнародного Комітету Червоного Хреста і тоді вантажівки попрямують до Донецької та Луганської областей.

Їх роздаватимуть мешканцям як контрольованих Україною районів, так тим, хто проживає вздовж лінії розмежування.

"Хохлом називали часто": Легенда львівських Карпат" розповів про період кар'єри в Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 14:30

Колишній гравець збірної України та львівських "Карпат" Ігор Худоб'як розповів про період своєї кар'єри у Росії, передають Патріоти України. "Звичайно, не хотілося їхати зі Львова, але склалася така ситуація в "Карпатах". Тоді у 2013 році всіх футболіс...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...