Луценко "шиє" справу на Ситника

Артема Ситника підозрюють у розголошенні інформації.
Артем Ситник. Фото: РБК.

Генеральна прокуратура готує повідомлення про підозру директору Національного антикорупційного бюро Артему Ситнику в розголошенні даних досудового розслідування. Про це повідомив у вівторок цілий ряд інтернет-видань з посиланням на джерело в правоохоронних органах, передають Патріоти України.

За словами співрозмовника агентства "Українські новини", фоноскопічна експертиза підтвердила справжність голосу Ситника на записах з офрекордс з журналістами, де обговорювалося питання особистого життя співмешканки колишнього прокурора сил антитерористичної операції Костянтина Кулика Тетяни Німець.
"Він не мав права розголошувати ці дані, оскільки це дані досудового розслідування", - повідомило джерело. Раніше записи цієї неформальної бесіди були оприлюднені в ЗМІ, після чого по Ситнику була призначена перевірка на предмет можливого розголошення відомостей, що становлять держтаємницю, а також проведення посадовими особами НАБУ і САП розшукових та негласних слідчих дій щодо Німець.
Слідство вважає, що Ситник розголосив відомості про обставини його особистого життя, що не були розсекречені в установленому законом порядку, а тому мали статус державної таємниці. Нагадаємо, 16 листопада минулого року ГПУ порушила кримінальне провадження щодо Ситника через розголошення даних слідства. Причиною стало злите в мережу аудіо розмови офрекордс з головними редакторами кількох видань, на якому людина з голосом, схожим на голос Ситника, розповідав деталі кримінальних проваджень, зокрема, зачитував матеріали справи щодо екс-прокурора Кулика.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...