Львівська школа отримала журнал "Русская школа" і російські словники, які видали... у Києві (фото)

Хтось на четвертому році війни вирішив "пожартувати", передплативши школі підписку на сумнівний часопис.

Школа "Будокан" у Львові. Фото: Вікіпедія.

Львівська загальноосвітня середня школа східних мов та бойових мистецтв «Будокан» на вул. Шухевича, 2 отримала російсько-українські словники та передплату на часопис «Русская школа». Про це у Facebook у середу, 28 березня, повідомив директор школи Олександр Козловський, передають Патріоти України.

«Це прийшло щойно на почту в нашу школу. Хтось на четвертому році війни оплатив нам цей цікавий часопис. Цей «свіжак», який ми будемо тепер отримувати 4 рази в рік, –це український часопис! Він видається на вул. Грушевського у Києві тиражем більш ніж 2 тис. екземплярів!!! Видає його, як виявляється, Всеукраїнська громадська організація "Русская школа"», – написав Олександр Козловський.

У журналі «Русская школа» йдеться про спільні російсько-українські молодіжні заходи та спільний освітянський форум, який нібито відбувся у листопаді 2017 року у Мінську.

Як повідомив Олександр Козловський журналістам, з цього приводу він уже звернувся до УСБУ у Львівській області. Однак за словами речника УСБУ у Львівській області Олега Александрова, до слідчих звернення наразі не надходило. «На цей момент до людей, які безпосередньо займаються інцидентами такого роду, така заява ще не надійшла. Цілком можливо, що наразі її реєструють у черговій частині. Однак ми вже ознайомились із повідомленням Олександра Козловського у Facebook і в будь-якому разі візьмемо його до уваги та спробуємо дослідити, хто ж замовив цю літературу», – сказав Олег Александров.

«Я б не реагував на це так, якщо б вчора моя школа не отримала від бібліотечної системи м. Львова 10 екземплярів російсько-українських словників! 10 словників, які коштували бюджету 519 гривень і які ніхто не замовляв. Ми два роки просимо надати нашим дітям в школі українські підручники для 6-8 класів, а замість них отримуємо російсько-українські словники і пораду "здати в макулатуру непотрібні книжки та купити підручники" та підписку на часопис "Русская школа", – додав також директор школи.

Наразі журналісти очікують коментаря від начальниці управління освіти Львівської міської ради щодо словників, які отримала школа. Додамо, до 2016 року школа східних мов та бойових мистецтв «Будокан» була загальноосвітньою школою із російською мовою викладання. Школу переформатували після того, як у червні 2016 року її директором став Олександр Козловський. Тепер учні школи, окрім усіх інших предметів також вивчають японську, китайську та турецьку мови і тренуються у східних бойових мистецтвах – карате та джіу-джитсу.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...