Литовська армія відпрацьовує навички ведення вуличних боїв проти Росії (відео)

Солдати балтійських республік тренуються відбивати гіпотетичну загрозу при нападі російської армії.

Литва тренується відбивати вуличні бої проти Росії. Скріншот.

Литва оголосила про відкриття військового тренувального містечка, в якому солдати балтійських республік будуть готуватися до відбиття гіпотетичної атаки з боку Росії. Про це заявив головнокомандуючий армією Литви Йонас Вітаутас Зукас, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

База розташована на території в 15 гектарів. Тут є умовні школа, торговий центр, церква, поліцейський відділок і 26 двоповерхових житлових будинків.

"Бої в межах міста позбавляють противника технічних переваг. Використання артилерії і авіації в таких умовах обмежена, тому що на вулиці можуть опинитися і солдати противника, і твої власні солдати", - розповів Зукас.

Після подій 2014 року в Криму Литва значно збільшила свій військовий бюджет, довівши його до 725 мільйонів євро на восьмитисячну армію.

Юозас Олекас, міністр оборони Литви:

"У наших країн-сестер, Латвії та Естонії, немає таких тренувальних містечок. Але ми запрошуємо наших сусідів тренуватися тут і разом готуватися до захисту".

Пам'ятник вже виготовлено: Одеса відмовила у встановленні погруддя Герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 15:18

Історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради відмовила у встановленні погруддя Віталія Скакуна, який на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога. Про це повідомив г...

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

неділя, 28 квітень 2024, 14:18

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми, які забезпечували діяльність проведення азартних ігор та на яких розміщувались ресурси онлайн казино без відповідної ліцензії. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти...