Майбутнє "гарматного м'яса": Експерти розповіли, що очікує прихильників окупантів на Донбасі (фото)

Російське командування, усвідомлюючи тимчасовість свого перебування на Донбасі і знаючи про свою безкарність, бездумно і безжально направляє на вірну загибель, як правило, бійців, набраних з числа місцевих жителів.

Бойовик "ДНР". Ілюстрація:24tv.ua

Російське командування терористів "Л/ДНР" використовує бійців, яких було завербовано з числа місцевих жителів, як "гарматне м'ясо", найчастіше спрямовуючи їх на вірну загибель. Черговий яскравий приклад такого ставлення Кремля до місцевих бойовиків був зафіксований в лютому-березні. Про це йдеться в публікації, підготовленій експертами групи "Інформаційний спротив", передають Патріоти України.

"Не секрет, що весь керівний склад в 1 і 2 АК ЦТБ ВС РФ складається з кадрових російських офіцерів, а рядові посади заповнюються, як правило, з числа місцевих жителів, найманців з Росії і звичайно так званих "відпускників", що проходять військову службу в ЗС РФ за контрактом.

При цьому, російське командування, усвідомлюючи тимчасовість свого перебування на Донбасі і знаючи про свою безкарність, бездумно і безжально направляє на вірну загибель, як правило, бійців, набраних з числа місцевих жителів", - йдеться в публікації.

Як відзначають експерти, російські офіцери особливо не замислюються про втрати і, як правило, організовують наступальні дії на сили АТО по "сталінському принципу" - домогтися перемоги за всяку ціну.

"Черговим таким яскравим прикладом стали спроби російського командування в період лютого-березня силами посиленого взводу і декількох піхотних груп (до 15 чол. кожна) неодноразово, за підтримки мінометного і артилерійського вогню, відтіснити і відкинути українські війська від траси Е50, діючи від селища Каштанове, Ясинуватської розв'язки, рубежу Мінеральне - Яковлівка і північних околиць Спартака.

В результаті боїв на цій ділянці, підрозділи сил АТО, які оборонялися на цій ділянці, змогли в ході боїв нанести вогневе ураження штурмовим групам підрозділів 1 АК ЦТБ ЗС РФ і змусити їх відійти на вихідні рубежі", - відзначають автори статті.

В результаті цієї чергової авантюри російського командування на "Румянцевскому кладовищі" Горлівки на т.зв. "Алеї героїв Новоросії" з'явилося більше 10 нових поховань захисників "русского мира". І це тільки з числа жителів Донецька і прилеглих до нього районів.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...