Майбутнє ВМС України: Курсанти-патріоти з Севастополя стали випускниками військово-морського ліцею в Одесі (фотофакти)

Випускників першого «одеського» набору, їхніх наставників, викладачів і вихователів, волонтерів, батьків і друзів привітали представники командування Військово-Морських сил Збройних сил України, керівництво Одеської області, духовенство, громадські діячі.

Випускники Військово-морського ліцею. Фото: прес-служба Міноборони України.

У суботу 28 травня в єдиному в Україні військово-морському ліцеї, який був передислокований 2014 року з тимчасово окупованого Севастополя до Одеси, відбулася урочиста церемонія випуску вихованців другого курсу (11 класу). Атестати про повну загальну середню освіту й нагрудні знаки про закінчення ліцею отримали 44 юнаки. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України, передають Патріоти України.

Як повідомляється, випускникам також вручили іменні обереги, троє випускників отримали грамоти міжнародного конкурсу імені Петра Яцика. З ініціативи командувача Військово-морських сил Збройних сил України й за підтримки військових капеланів, чотирьом випускникам за зразкову поведінку й високі показники в навчанні вручили грошові премії.

Випускників першого «одеського» набору, їхніх наставників, викладачів і вихователів, волонтерів, батьків і друзів привітали представники командування Військово-Морських сил Збройних сил України, керівництво Одеської області, духовенство, громадські діячі.

За інформацією прес-служби, також був присутній на святі голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі. На його думку, армія і флот України є дуже важливими факторами руху країни вперед. «Цей ліцей разом із бойовим прапором вийшов із Севастополя. Я абсолютно переконаний, що ви повернетеся до Криму, до Севастополя, з цим же прапором. Ви повернетеся до Криму переможцями. Це обов'язково станеться, і ми це зробимо разом!» – зазначив очільник області.

Як повідомив начальник Військово-морського ліцею капітан 1 рангу Віктор Шмігановський, 38 із 44 випускників планують вступати до вищих військових навчальних закладів, і при цьому абсолютно переважна більшість із них – на військово-морський факультет Одеської національної морської академії.

Військово-морський ліцей відкрили 1 вересня 2009 року в Севастополі. 21 березня 2014 року курсанти 4-го курсу Севастопольської академії ВМС імені Нахімова під час зміни прапора вишу з українського на російський демонстративно хором виконали гімн України, віддали честь і, розвернувшись, пішли до казарми. 4 квітня 2014 року академія була передислокована в Одесу – Крим залишили 103 курсанти й викладачі. Пізніше Академія була розформована, а курсанти продовжили навчання на спеціально створеному факультеті військово-морських сил Одеської національної морської академії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова й називає це «відновленням історичної справедливості».

Він обертається назад: Над Оклахомою пронісся ультрарідкісний торнадо (відео)

субота, 4 травень 2024, 16:44

В Оклахомі у вівторок (30 квітня) сталося щось дивовижне — утворилося два дивні торнадо, один з яких був ультрарідкісний, що обертається назад, інформують Патріоти України. Торнадо, що обертається назад, виникло внаслідок потужної грози, яка утворилася...

Вже з 4 травня: ​В Україні ввели новий знак для авто

субота, 4 травень 2024, 16:15

Починаючи з 4 травня набирає чинності постанова, що на всіх автомобілях, які використовуються у якості транспорту для практичної підготовки та складання іспитів, мають змінити позначку. Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України №1128 від 27...