Макарони стали новою тюремною валютою в США

​У російських в'язницях найбільш ходовими "валютами" за традицією вважаються сигарети і чай, а також цукор.

В американських в'язницях локшина витіснила сигарети в якості валюти. Фото: taday.ru.

Локшина швидкого приготування потіснила сигарети в якості основної "валюти", що використовується в тюрмах США, говориться в кандидатському дослідженні соціолога Майкла Гібсона-Лайта з Університету Арізони. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

В ході свого дослідження Гібсон-Лайт проінтерв'ював близько 60 ув'язнених. Тенденція до використання локшини як тюремної валюти відзначена і в інших дослідженнях по темі, стверджує вчений.

"Рамен легко дістати, він досить калорійний. А ув'язнені проводять свої дні, займаючись фізичною працею і на тренажерах", - зазначив дослідник.

Як говориться в дослідженні, рамен у в'язниці можна обміняти на різні товари або послуги. Завдяки довгому терміну зберігання, з нього виходить ідеальна валюта.

"Так чи інакше, у в'язниці все робиться за гроші. Тепер грошима став суп. Це сумно, але це так", - сказав один з ув'язнених.

Як вважає Гібсон-Лайт, піднесення локшини до статусу тюремної валюти викликано заходами економії, які вводять адміністрації приватних в'язниць. Як відзначають герої дослідження, протягом останніх років якість і кількість їжі, яку дають в'язням, різко впали.

У понеділок міністерство юстиції США оголосило про плани закриття всіх приватних в'язниць в країні. Недавня перевірка виявила, що в порівнянні з державними в приватних в'язницях низький рівень безпеки і високий рівень насильства.

У російських в'язницях найбільш ходовими "валютами" за традицією вважаються сигарети і чай, а також цукор.

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...