Маленька українка з великим серцем: У Дніпрі дівчинка врятувала однокласників ціною власного здоров'я

Школярка ризикувала життям, отримала складні переломи, впала у кому, але зараз проходить реабілітацію та вірить у майбутнє.

Україна має пишатися цією дівчинкою. Настя Хаванова. Фото: kp.ua

У Дніпропетровській області сталася історія, яка доводить, що маленькі герої живуть серед нас. 11-річна Настя Хаванова з села Хащеве врятувала однокласників від падаючого дуба, пожертвувавши собою, повідомляє kp.ua. Про це інформують Патріоти України.

Як з'ясувалося, інцидент стався на шкільному уроці фізкультури, який проводився в селі за кілька кроків від лісу. Саме тут на школярів впав величезний дуб.

"Діти кинулися врозтіч, Настя встигла відштовхнути друзів від падаючого дерева, а сама відбігла в іншу сторону. Дуб впав посеред дороги, нікого не зачепивши, але зламав інше дерево, поменше. Від нього Настенька не викрутилася", - зітхає тато дівчинки Володимир Васильович.

Як результат, дівчинка отримала перелом кісток черепа та хребта, а потім і зовсім впала у кому. На щастя, зараз Настя прийшла до тями, почала самостійно пити і їсти.

Як повідомили Vgorode в Дитячій міській лікарні №5, де Настя Хаванова проходить реабілітацію, зараз складно робити якісь прогнози щодо її одужання: "Ми не загадуємо на майбутнє - час покаже. Зараз Настя проходить активну реабілітацію. Вона намагається - ми намагаємося і сподіваємося тільки на краще. Настя насправді дуже активний підліток, тому робить все, що в її силах для того, щоб видужати", - коментують ситуацію лікарі.

"Ми продовжуємо вчитися, педагоги приходять до нас додому, - розповідає мама Насті, Наталя Григорівна. - Однокласники провідують рідко, приходять подружки з сусідніх вулиць". У приїзди на лікування в Дніпро Настя зустрічається з жінкою, яка свого часу "забезпечила" її коляскою. Два роки тому родина Насті не могла дозволити собі купити коляску. Мешканка Дніпра, сама інвалід, дізналася про трагедію і запропонувала свою.

Вони подружилися і підтримують одна одну, телефонують. Мама Насті підкреслює, дочка поводиться так, ніби знає, що обов'язково встане з інвалідного крісла і буде ходити. І вся родина впевнена, що рано чи пізно саме так і станеться.

Додамо, що місцева влада мала б уважніше поставитись до цього випадку та взяти на себе витрати на лікування. А також з'ясувати усі обставини цієї трагедії, бо, якщо б не Настя, могли загинути всі ці діти.

Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

вівторок, 16 квітень 2024, 18:58

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патрі...

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...