Марш націоналістів: У Києві "Свобода", "Правий сектор" та "Національний корпус" висунули владі ультиматум

За словами Олега Тягнибока, націоналісти готові прийти у владу і "внутрішньо відчувають", як управляти країною.

Лідери Маршу націоналістів. Фото:nationalcorps.org

Марш націоналістів e Києві провів мітинг біля Верховної Ради, на якій лідери партій "Свобода", "Національний корпус" і "Правий сектор" виставили свої вимоги до влади. Про це пише LB.ua, передають Патріоти України.

За словами Олега Тягнибока, націоналісти вимагають відмовитися від торгівлі з окупованими територіями і Росією; відмовитися від приватизації стратегічних підприємств і провести націоналізацію тих, які вже приватизовані; відмовитися від введення ринку землі; відмовитися від подальшого підвищення тарифів.

Він додав, що праві партії разом вимагають проведення позачергових виборів Президента і Верховної Ради. Тягнибок запропонував нинішньому складу парламенту прийняти закон про вибори за відкритими списками, призначити нових членів Центральної комісії, прийняти закон про імпічмент і піти.

"Або ви ставите національні інтереси вище своїх приватних кишень - або забирайтеся геть. Ми за вибори парламенту, ми за президентські вибори", - сказав Тягнибок. За його словами, націоналісти готові прийти у владу і "внутрішньо відчувають", як управляти країною.

"Ми можемо не тільки скинути цю владу бариг, не тільки зупинити кремлівських карликів на сході, ми можемо змінити світ. Ми нація, яка довела, що ми можемо і хочемо. Ми продемонстрували свої європейські прагнення і тепер повинні довести, що ми змінимо цю країну і весь світ в кращу сторону ", - заявив у свою чергу лідер" Правого сектора "Андрій Тарасенко.

Після цього Тягнибок, Тарасенко і лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький понесли ультиматум до парламенту.

Оновлення 11:45. Білецький після цього виступив у Верховній Раді, де пригрозив переворотом.

"Ми, українські націоналісти, об'єднані. І я вам обіцяю, що якщо ви надумаєте не виконати [наші вимоги], у нас вистачить сміливості, сил і рішучості саморозпустити цю Верховну Раду. Повірте, ми це зробимо! Ми зібралися за те, щоб почати боротьбу за владу, щоб вона була не злодійська, а українська ", - заявив він.

Оновлення 12:30. Повний текст ультиматуму виглядає наступним чином:

"Три роки триває війна. Агресором зі сходу окупований Крим і частина Донбасу. Західні партнери замість допомоги заганяють нашу країну в фінансову кабалу. А влада замість відстоювання національних інтересів потурає зовнішньому тиску, безумовно приймаючи як грабіжницькі умови з Заходу, так і ведучи капітулянтську політику на сході.

Ми, українські націоналісти, об'єднаємо зусилля, щоб протистояти здачі країни збройним окупантам зі Сходу і фінансовим здирникам з Заходу. Як державники ми вимагаємо нового політичного курсу, який повинен спиратися на пріоритет національних інтересів, забезпечений дотриманням таких вимог:

Недопущення приватизації стратегічних підприємств

Недопущення продажу сільськогосподарських земель

Недопущення щоквартального зростання цін і тарифів на комунальні послуги

Недопущення знищення дрібного і середнього підприємництва грабіжницьким переглядом системи оподаткування

Недопущення підняття пенсійного віку і пенсійного стажу

Визнання ОРДЛО окупованими територіями

Розірвання дипломатичних відносин з РФ

У разі неспроможності влади забезпечити виконання цього ультиматуму Верховна Рада повинна прийняти новий закон про вибори і саморозпуститися ".

"Я полечу в Дубай, а ви будете ховатися в підвалах": Чемпіонка України та донька депутатки образила мешканців Дніпра (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:06

Чемпіонка України з академічного веслування 2017, 2018 та 2019 років Алсу Алєйнікова потрапила у скандал. Вона публічно у своїх соцмережах образила мешканців Дніпра, називавши їх «жебраками» та сказавши, що вони їдять тільки «сало і сосиски». Про це ін...

"Через великий вклад у розвиток": Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства активістки Гандзюк

понеділок, 29 квітень 2024, 21:02

Федерація боксу України (ФБУ) привітала з днем народження колишнього віцепрезидента боксерської організації Владислава Мангера, засудженого за вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Як повідомляє "Чемпіон", ФБУ привітала Мангера у своєму офі...