"Мене хочуть залякати": Машину представника "Свободи" спалили у Києві (відео)

Володимир Назаренко повідомив, що раніше йому погрожували, зокрема представники ZIM Capital Group, що займається проектування і будівництвом багатьох об’єктів у Києві.

Підпал авто "свободівця" у Києві. Фото: скріншот з відео.

У Києві в одному з дворів на проспекті Перемоги невідомі підпалили автомобіль Toyota Land Cruiser, що належить родині представника "Свободи" у Київраді та очільника київського осередку націоналістичного громадського об’єднання "Сокіл" Володимира Назаренка. За словами самого політика, його намагаються залякати за його "принципову політичну позицію", передають Патріоти України.

Як розповів "свободівець", інцидент трапився уночі проти 12 лютого, а саме близько другої ночі. "Близько 1:50 ночі прокинувся від сигналізації автомобіля моєї мами. Сама машина перебуває у користуванны нашої сім’ї. За пропискою я проживаю з батьками. І під вікнами будинку побачив, як з салону, приблизно з водійського місця, виривається полум’я. Автомобіль було припарковано прямо під вікнами квартири", – зауважив політик.

Володимир Назаренко наголошує, що це спланований підпал автомобіля та не може бути коротким замиканням. "Розбили вікно, закинули якусь запальну суміш і підпалили. Адже коли машина палала, повним ходом лунала сигналізація. Зловмисники побачили, що я близько першої години ночі на цій машині повернувся з приймальні своєї – ми готуємося до відзначення 125-ї річниці "Сокола", плануємо великий марш", – підкреслив він.

За його словами, таким чином на нього намагаються тиснути політичні опоненти, аби залякати: це або пов’язано з виборами та його підтримкою кандидата у президенти від "Свободи" Руслана Кошулинського, або пов’язано з його принциповою позицією у земельній комісії Київради, до якої він входить. Щодо останнього, то Володимир Назаренко вважає, що це справа рук будівельної мафії у Києві.

Також націоналіст повідомив, що раніше йому погрожували, зокрема представники ZIM Capital Group, що займається проектування і будівництвом багатьох об’єктів у Києві. Цю компанію пов’язують з нардепом від БПП Дмитром Андрієвським. Депутат, зі свого боку, публічно не приховує свою співпрацю з ZIM Capital.

Історія конфлікту між "Свободою" та ZIM Capital тягнеться вже давно. До прикладу, влітку 2018 року власник власник цієї компанії Олександр Заголюк публічно назвавши депутата Київради від цієї політсили Ігоря Мірошниченка здирником і звинуватив у рейдертсві.

Як переконував бізнесмен, "свободівець" вимагав 200 квадратних метрів комерційних приміщень, що еквівалентно 400 тисячам доларів. За таку ціну політик нібито обіцяв не втручатися у діяльність забудовника та забезпечити спокійну обстановку на будівельному майданчику житлового комплексу ParkLand. Однак, не отримавши бажаного, стверджує Заголюк, Мірошниченко почав штучно роздмухувати конфлікт навколо будівництва, щоб "дотиснути" забудовника.

Відео з місця підпалу авто представника "Свободи" Назаренка у Києві:

Не хотів отримувати російське громадянство : 88-річний дідусь самотужки вийшов з окупованої частини Донеччини

середа, 24 квітень 2024, 15:50

88-річний мешканець селища Очеретине Донецької області Іван Якович зміг самостійно вибратися з окупації. Росіяни забрали у чоловіка український паспорт, щоб замінити його на російський, передають Патріоти України. Як розповів очільник Донецької обласн...

Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...