"Машину він заховав у гараж, а сам спав": З'явилися подробиці ДТП на Прикарпатті, в результаті якого постраждало п'ятеро дітей (відео)

Підозрюваний спершу все заперечував, але згодом зізнався.

Скрін відео

У Прикарпатті під колеса легковика потрапили п'ятеро підлітків віком від 13 до 16 років. Троє з них у лікарні в тяжкому стані. Про це йдеться в сюжеті ТСН, інформують Патріоти України.

Діти йшли узбіччям сільської дороги з центру, коли почули, що позаду їде машина. Заради безпеки перейшли на ліву сторону дороги. Однак автомобіль колесом зачепив узбіччя, став некерованим і його кинуло саме на підлітків. Двоє хлопців та дівчина тепер в дитячій обласній лікарні.

За словами медиків, травми їхні тяжкі. Життю хлопців загрози немає. А от 13-річна дівчина у комі в реанімації. "Важкість її стану зумовлена політравмою: пошкодження головного мозку, перелом основи та склепіння черепа. Говорити про перспективи чи прогнози важко", - визнав завідувач реанімації Івано-Франківської обласної дитячої лікарні Олег Курташ.

Іще дві дівчини відбулися саднами. Що сталося на дорозі, кажуть, вони відразу й не зрозуміли. "Назар Шмігельський відлетів саме дальше – десь через одну хату він був. Я відлетіла вбік, Христя біля мене. Галя взагалі в другій стороні. А Вася в окопі був", - розповіла потерпіла Богдана Петрів.

Водій спершу зупинився оцінити масштаби аварії. Але потім швидко поїхав, навіть не викликавши швидкої. "Я підняла голову. Цей чоловік вийшов з машини, подивився на це все. Через те, що я підняла голову, сказав пару теплих слів. Потім сів в машину і поїхав в бік Тлумача", - пригадує потерпіла Христина Василюк.

Водія, хоч він і виявився їхнім односельцем, потерпілі не впізнали. Однак запам'ятали колір та марку машини. Чоловік, що скоїв ДТП, живе на самому краю села. Правоохоронці застали його вдома: машину він заховав у гараж, а сам спав.

Спочатку він намагався переконати поліцейських, що весь час був удома і до аварії не причетний. "Коли ми йому навели всі факти, показали йому автомобіль, тоді він вже зізнався у скоєному. У водія взято кров на факт вживання алкоголю. Візуально було видно, що він у стані алкогольного сп'яніння", - розповів керівник слідчого відділення Тлумацького відділення поліції Віталій Курко.

Поліція кермувальника затримала. Запобіжний захід йому оберуть днями. Тим часом односельці приголомшені аварією. "Я б ніколи не подумала, що він може таке зробити! Він не пив, нормальна людина. Спокійний, розважливий. Алкоголь чи що йому дало?!", - розмірковують сусіди.

Як уже повідомлялося раніше, 26 червня близько 20:40 на Прикарпатті автомобіль "ВАЗ 2106" під керуванням 60-річного чоловіка влетів у натовп дітей, які йшли узбіччям у попутному напрямку. Це сталося в селі Колінці Тлумацького району Івано-Франківської області.

"За висновком медичного огляду водій під час ДТП перебував у нетверезому стані. Зараз за даним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст 286 КК України", - повідомила представник Національної поліції в Івано-Франківській області Мирослава Белдик.

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...