Масове дезертирство терористів та розстріли за втечу з позицій: Тимчук розповів нові дані про війну на Донбасі

Намагаючись приховати інформацію про дезертирство і загибель бойовиків, командування російсько-терористичних військ заявляє про систематичні обстріли своїх позицій і населених пунктів з боку ЗСУ.

Бойовики Донбасу. Фото: ТСН

У зв'язку зі зниженням фінансування Росією терористів так званих "ДНР" і "ЛНР", різко почастішали випадки невиплати грошового забезпечення найманцям, після чого різко збільшилася кількість фактів дезертирства. Про це на своїй сторінці в Facebook пише координатор "Інформаційного опору", нардеп Дмитро Тимчук, повідомляють Патріоти України.

Як зазначається, російським окупаційним командуванням придумуються різні застереження, згідно з яким грошове забезпечення військовослужбовцям затримується, виплачується лише частково або не виплачується взагалі.

"Одним з найбільш поширених способів обгрунтувати лише часткову виплату зарплат стало звинувачення всього особового складу окремих підрозділів в зловживанні спиртними напоями (в "1-му АК ДНР" з початку листопада ц.р. з таким формулюванням зафіксована часткова виплата зарплат в 12 підрозділах, укомплектованих місцевими бойовиками і російськими найманцями). Дана практика в підсумку призводить до масового дезертирства в з'єднаннях російсько-терористичних військ ", - пише Тимчук.

За даними ІС, в "9-му окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти" (Новоазовськ) "1 АК ДНР", "військовослужбовці" мінометної батареї, дезертируючи з бойових позицій і хаотично відстрілюючись від переслідування, вбили втікаючого з ними "товариша по службі", а також поранили ще двох товаришів по службі.

Крім того, в розвідувальному підрозділі цього ж полку четверо найманців самовільно залишили бойові позиції і зі зброєю в руках дезертирували, але змушені були здатися після того, як були блоковані на околиці Новоазовська "комендантським взводом" бойовиків.

У "2-му мотострілецькому батальйоні" "9-го полку" двоє терористів дезертирували з бойових позицій, викрали в н.п. Новоазовськ цивільний автомобіль і мали намір проїхати на ньому через блок-пост, але на виїзді з міста були затримані. Під час їх затримання один з дезертирів загинув, другий був важко поранений.

"Намагаючись приховати інформацію про подібного роду події (дезертирство і загибель "військовослужбовців"), командування російсько-терористичних військ заявляє про систематичні обстріли своїх позицій і населених пунктів з боку Збройних Сил України, "списуючи" під них власних знищених і поранених дезертирів", - зазначає Тимчук.

Також, за даними ІС, серйозною проблемою для командування російських окупаційних військ залишається істотна неукомплектованість частин і підрозділів "1-го АК "ДНР" та "2-го АК "ЛНР".

"З метою виконання" планів мобілізації "російське командування приймає найрізноманітніші заходи, залучаючи також для вирішення проблеми співробітників спецслужб РФ. Так, співробітниками ФСБ РФ на Донбасі із залученням "військових комендатур" "ДНР" організовані масштабні заходи із затримання місцевих жителів" за порушення комендантської години". Від затриманих вимагають заплатити штраф в розмірі 10 тис. руб. або вони ставляться перед фактом загрози арешту на невизначений термін. При цьому, як спосіб уникнути покарання затриманим особам чоловічої статі, пропонується підписувати "контракти" для проходження служби в "1-му АК "ДНР", - пише нардеп.

Також він додає, що аналогічна ситуація склалася в "ЛНР", де росте число бойовиків з числа місцевого населення і російських найманців, які не бажають продовжувати "службу" в формуваннях російсько-терористичних військ. Тільки протягом останнього тижня в "6-му окремому мотострілецькому полку" (місце дислокації - Кадиївка, бив.Стаханов) "2 АК "ЛНР" зафіксовано 42 "військовослужбовця", які розірвали "контракт" і намагаються звільнитися за власним бажанням.

"Борючись з проблемою, командування полку створює перешкоди як для даних осіб, так і для тих бойовиків, чий термін дії "контрактів" раніше закінчився: так, бойовики, у яких "контракт" закінчився у вересні-жовтні цього року, не можуть оформити відповідні документи і отримати належні їм виплати, в т. ч. і за участь в бойових діях. Крім того, при спробах вийти за межі своєї "військової частини" даних "військовослужбовців" затримують співробітники "військової комендатури" і утримують під арештом. Боячись відповідальності за "некомплект" підрозділів, командири надають доповіді в вищіштаби про 100% укомплектованість підрозділів", - резюмував Тимчук.

Археологи виявили місце утіх Олександра Македонського у царському палаці на півночі Греції (відео)

субота, 11 травень 2024, 6:15

Як пише GreekReporter, археологи стверджують, що виявили ванну кімнату Олександра Македонського в палаці Айгай на півночі Греції. Палац Айгай, що розкинувся на 15 000 квадратних метрів, розташований у церемоніальному центрі стародавнього македонського ...

Захотілось гострих відчуттів: Українець зі всіма дозвільними документами на виїзд заплатив $1500, аби перепливти Тису

субота, 11 травень 2024, 5:58

На Закарпатті прикордонники зафіксували неординарний випадок: українець із всіма дозволами на виїзд за кордон вирішив переплисти річку Тису, заплативши переправнику 1500 доларів. Про це розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов ...