Медики з'ясували, які ризики захворіти на рак спадково

У сучасному світі всім відомо про існування ракових пухлин, але дуже сильно турбує ця тема людей, чиї близькі вже стикалися з такою хворобою, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У 93% випадків рак не пов'язаний з генетикою, і причини появи онкології зовсім інші: спосіб життя, харчування, канцерогенні фактори.

Про спадковий рак можна говорити, якщо у близьких з'явилася онкологія до 45 років. Ще уважніше потрібно ставитися до здоров'я, якщо пухлина вражала два органи відразу або з різницею в кілька років.

Також важливий фактор - наявність одного і того ж захворювання в родині по одній лінії, наприклад, у мами і бабусі. Найчастіше появу раку в одній сім'ї у кількох людей можна пояснити способом життя: діти частіше хворіють на рак легенів, якщо батьки палять все життя.

У сім'ї, де основний раціон харчування - жирне, солодке, борошняне, а фрукти і овочі майже ніколи не купуються, ризик захворіти на рак товстої кишки вищий.

У сім'ї, де і дочка, і мама, і бабуся довго не могли влаштувати особисте життя і народити, ризик розвитку раку репродуктивної системи вище. У будь-якому випадку, варто поговорити з лікарем про ризики виникнення раку і щороку проходити медогляд.

Археологи виявили місце утіх Олександра Македонського у царському палаці на півночі Греції (відео)

субота, 11 травень 2024, 6:15

Як пише GreekReporter, археологи стверджують, що виявили ванну кімнату Олександра Македонського в палаці Айгай на півночі Греції. Палац Айгай, що розкинувся на 15 000 квадратних метрів, розташований у церемоніальному центрі стародавнього македонського ...

Захотілось гострих відчуттів: Українець зі всіма дозвільними документами на виїзд заплатив $1500, аби перепливти Тису

субота, 11 травень 2024, 5:58

На Закарпатті прикордонники зафіксували неординарний випадок: українець із всіма дозволами на виїзд за кордон вирішив переплисти річку Тису, заплативши переправнику 1500 доларів. Про це розповів офіцер Мукачівського прикордонного загону Олег Селезньов ...