Мешканці Мар'їнки та Красногорівки можуть бути відселені: У Кабміні обговорюють прийняття нової постанови

Дивно, чому у Кабміні також не вказали загальну суму збитків, нанесену бойовиками, і хто та коли має повернути державі ці кошти.

Мар'їнка. Фото: УНІАН

У Кабміні обговорюється питання відселення мешканців двох населених пунктів Донецької області, які перебувають під постійними обстрілами на лінії розмежування в зоні АТО. Таку інформацію озвучив віце-прем'єр Геннадій Зубко. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Діалог".

За словами чиновника, ситуація досить напружена, жителі цих двох населених пунктів постійно наражаються на небезпеку через постійні обстріли і вогневі провокації з боку бойовиків. "Рішення непросте, думаю, що питання відселення жителів Мар'їнки і Красногорівки буде вирішуватися, обговорюється питання відселення людей з цієї небезпечної зони", - зазначив Зубко у ВР під час запитань до уряду щодо ходу опалювального сезону на зазначених територіях.

За словами Зубка, в бюджеті Донецької облдержадміністрації були закладені фінанси на купівлю 600 приладів обігріву. В даний момент цими опалювальними пристроями забезпечені 296 жителів Красногорівки і 244 жителя Мар'їнки. Крім того, на рівні відпрацьована система постачання жителів цих населених пунктів паливом.

Єдиним джерелом тепла як в Мар'їнці, так і в Красногорівці сьогодні є електрична енергія, але через постійні бойові дії вона часто відсутня, тому питання відселення стоїть як ніколи гостро, вважають в Кабміні. Раніше про тривожне становище жителів Донбасу заявили в ОБСЄ, де повідомили, що в окупованій частині сходу України рівень смертності серед мирних жителів, які загинули під час останніх обстрілів, наближається до страхітливої статистики.

Нагадаємо, мешканці Донбасу заявили, що "всім серцем ненавидять Україну, та мріють про приєднання до РФ. Дивно, чому у Кабміні також не вказали загальну суму збитків, нанесену бойовиками Україні та нашому бюджету і хто буде повертати ці кошти.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...