"Мій закон як аксіома, він ідеально правильний", - Надія Савченко

Савченко заявила, що буде захищати свій закон, яким незадоволені у правоохоронних органах

Фото: rian.com.ua

Нардеп Надія Савченко заявила, що буде захищати свій закон, оскільки він ідеально правильний. Про це вона сказала в ефірі телеканалу "112 Україна", повідомляють Патріоти України.

"Закон Савченко приймала Верховна Рада. Для того, щоб прийняти закон у ВР, потрібно більшість. Це не тільки мій закон, я в ньому співавтором... Закон, проведений на покращення забезпечення прав людини, не може бути скасований... Скасувати його - це вже показати Європі, що ми не дотримуємось європейських цінностей", - заявила вона.

"Є статистика, аналітика, я її опублікую в інтернеті, де зрозуміло, що виходять з різних причин, тобто амністія і в інших роках, коли не було "закону Савченко", виходило набагато більше злочинців. Чому вони зайнялися "законом Савченко"? Тому що впав рівень життя людей, а це як раз-таки проблема уряду... Я проти того, щоб змінювати цей закон, я буду пояснювати, що в ньому дозволено змінити, а що не дозволено... Я буду захищати цей закон. Тому що він як аксіома, він ідеально правильний, він на захисті людини", - пояснила вона.

Нагадаємо, Верховна Рада україни 26 листопада 2015 р. прийняла закон авторства Надії Савченко "Про внесення зміни до Кримінального кодексу щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання". Закон набув чинності 24 грудня того ж року і передбачає зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі.

Правоохоронні органи неоднозначно відгукуються про нього. Скаржаться, що великакількість злочинів у цьому році сталася саме через прийняття цього закону. Зокрема, Мінюст очікує від Генеральної прокуратури України змін до "закону Савченко". У ГПУ також закликали народних депутатів внести зміни в цей законодавчий акт.

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...

Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...