Мінздоров'я України без прикрас: Пенсіонеру відмовили в госпіталізації, він повернувся додому і помер

Не отримавши допомоги, літній чоловік пішов на той світ, будучи сам удома, скорчившись від болю біля ліжка.

Ілюстрація:today.pl.ua

У Решетилівському районі Полтавської області помер 70-річний пенсіонер, якого тижнем раніше відмовилися госпіталізувати в районну лікарню. про це пише місцеве видання ВПолтаве.info, зазначають Патріоти України.

"70-річний пенсіонер з Полтавщини, якого тиждень тому забрала "швидка" з різким болем в шлунку з глухого села за 16 км до райцентру, а потім не госпіталізували в Решетилівську ЦРЛ і відправили додому, незабаром помер, згорнувшись навпочіпки біля ліжка", - передає .

Як розповіла донька покійного, у пенсіонера в лікарні просили грошей на обстеження, яких у нього не було. В результаті літній людині надали можливість заночувати в місцевому притулку, а вранці відпустили додому. Хворий йшов частину 16-кілометрової дороги пішки в негоду. Через кілька днів перестав відповідати його телефон.

"Я підняла на ноги сусідів там, в селі. Вони кажуть, ніде його не видно, але світло горить в будинку. Стукали у вікна - ніхто не відповідав, штори закриті.

Передала ключі від будинку жінкою з того села, що працює в Полтаві і щодня їздить, бо мені самій нема як залишити немовля, яке, до того ж, захворіло.

І та розповіла, що коли відкрила двері, побачила мого батька вже зовсім холодного. Він помер, сидячи біля ліжка, скорчившись від болю", - зазначила донька померлого. Вона має намір домагатися покарання винних у смерті батька.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно