Місто Z: Український письменник передбачив війну на Донбасі ще в 2011 році

Фото: ЖЖ

Відомий український письменник Володимир Рафєєнко, який три роки тому переїхав з окупованого нині бойовиками Донецька до Києва, в своїй книзі "Демон" ще в 2011 році зобразив напад військ на Донецьк. Про це він розповів в інтерв'ю виданню ZN.UA, повідомляють Патріоти України.

"Були різні передчуття. Але як їх трактувати? У моїй попередній книзі "Демон Декарта", як і в останній, дії відбуваються в умовному місті Z, прообразом якого є Донецьк. "Демон" написаний в 2011-му і закінчується тим, що в місто входять війська. Тому, напевно, якесь передчуття було", - зазначив він.

Разом з тим, Рафєєнко додав, що навесні 2014-го року не вірив, що Донецьк може стати "неукраїнським".

"Навіть коли почалися тривожні процеси в Донецьку, мені все одно здавалося, що місто залишиться українським. Те, що сталося, пересічний громадянин передбачити не міг. Це, ймовірно, могли передбачити тільки ті люди, які безпосередньо планували спецоперації по анексії Криму, анексії Донбасу", - підсумував він.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...