Мобілізація в Україні: На хабарі затримали хірурга

За тисячу доларів хабарник допомагав "відкосити" від армії.

Одеський хірург попався на хабарі. Фото: odpublic.net.

В Одесі на хабарі затримали лікаря-хірурга військово-лікарської комісії одного з військкоматів. Про це повідомляє прес-служба прокуратури, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Хабарник допомагав "відкосити" від армії "за станом здоров'я" за тисячу доларів. Чоловіка затримали відразу після передачі хабара.

"Всі посадові особи, які мають відношення до проведення заходів щодо призову на строкову службу або службу за контрактом, повинні розуміти, що будь-яке порушення ними чинного законодавства має каратися в найжорстокіший спосіб", - заявив заступник військового прокурора Одеського гарнізону підполковник юстиції Максим Брильов.

На даний момент вирішується питання про обрання запобіжного заходу стосовно лікаря - накладення арешту на вилучене у нього майно і готується повідомлення про підозру за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років і з конфіскацією майна.

Ніяк не схожий на середньовічного ідальго в латах: Фахівці розкрили таємницю скульптури чоловіка в скафандрі, котрий вражає відвідувачів іспанського собору XVI століття

середа, 15 травень 2024, 9:37

Фахівці розповіли, звідки взялася фігура сучасного астронавта в шоломі на фасаді готичного собору XVI століття Catedral Nueva в знаменитому своїми пам'ятниками старовини місті Саламанка, що у провінції Леон та Кастилія. . Скульптура наштовхує на містич...

Чи потрібно йти в ТЦК, якщо є право на бронювання: У Міноборони дали відповідь

середа, 15 травень 2024, 9:14

Якщо військовозобовʼязаний має право на бронювання, йому все одно потрібно прибути до ТЦК. Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін. "Прибути до ТЦК так (потрібно, - ред.). Тому що закон, який набуде чинності з 18 травня, говор...