"Молюсь за Україну!": Папа Франциск привітав українців з 25-ю річницею Незалежності

Папа Римський звернувся до світових інституцій не допустити розгоряння військового конфлікту на Донбасі.

Папа Римський Франциск. Фото: Reuters.

Глава Римсько-католицької церкви привітав українців з Днем Незалежності України і звернувся до світових інституцій із закликом не допустити посилення конфлікту на окупованому Донбасі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Діалог.

Папа Римський Франциск привітав Україну з державним святом під час загальної аудієнції на площі Святого Петра у Ватикані.

"У ці тижні міжнародні спостерігачі висловили стурбованість з приводу погіршення ситуації на Сході України. Сьогодні, коли ця улюблена країна відзначає своє національне свято, яке в цьому році є 25-ю річницею її незалежності, запевняю, що молюся за мир і повторюю свій заклик до всім зацікавлених сторін і до міжнародних інституцій посилити ініціативи для подолання конфлікту, звільнення полонених і вирішення складної гуманітарної ситуації", - заявив Папа Римський.

Нагадаємо, Папа Римський створив спеціальний комітет, який займається збором пожертвувань для допомоги постраждалим українським біженцям в ході російської агресії. Франциск провів спеціальну акцію по збору коштів в католицьких храмах Європи.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...