Молитва за Україну: ​У Філадельфії вшанували пам'ять жертв Чорнобиля і війни на Донбасі

Церемонія почалася з хвилини мовчання.

Ілюстрація: ЖЖПонад півтисячі українців зібралися в філадельфійському соборі Непорочного зачаття на молитву за Україну. Церемонія зібрала активістів з усього Східного узбережжя - штатів Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Пенсільванія, Делавер, Вірджинія і Меріленд, і почалася з хвилини мовчання і траурної пісні "Пливе кача", повідомляють Патріоти України.

За словами організатора "Молитви про Україну", Уляни Мазуркевич, громада зійшлася, щоб помолитися за воїнів, які гинуть на сході України, і одночасно вшанувати пам'ять жертв Чорнобильської трагедії.

За словами посла України в США Валерія Чалого, "тиждень буде присвячений українським заходам по всьому східному узбережжю - українському питанню напередодні 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи приурочать спеціальне обговорення в рамках ООН".

Чалий зазначив, що подібне поєднання - поминання жертв війни на Донбасі і Чорнобильської трагедії, він вважає абсолютно нормальним - «радянський стиль мислення став причиною такої великої кількості жертв аварії на ЧАЕС, багато людей, в першу чергу, ліквідатори, могли врятуватись Те ж саме стосується людей, які загинули на Донбасі - у них немає доступу до більшості джерел інформації».

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...

Українців зможуть бронювати від мобілізації через "Дію": Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 17:22

Кабінет Міністрів розробляє новий порядок бронювання військовозобов'язаних, планується, що це можна буде зробити через "Дію", передають Патріоти України. Як пише «Форбс», про це повідомила перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко, я...