Московське варварство: В окупованому Криму РПЦ знищує унікальну історичну пам'ятку заради нової їдальні для монастирських батюшок (фотофакти)

Мова йде про печерне місто і монастир у Бахчисарайському районі.

Фото:Facebook

Російська православна церква за підтримки окупантів у Криму знищує археологічну пам'ятку, печерне місто і монастир Качі-Кальон у Бахчисарайському районі захопленого українського півострова. Про це пише в Facebook журналіст Андрій Клименко, зазначають Патріоти України.

"Захоплений Крим. Печерні міста і монастир Качі-Кальон. Археологічна пам'ятка. Бахчисарайський район, між селами Передущельне і Баштанівка...", - пише журналіст і публікує фото, на якому видно будівельну техніку окупантів і свіжо видовбану нішу в скелі.

Клименко у коментарях під постом пояснює, що таким чином РПЦ будує на місці пам'ятки архітектури трапезну церкву і їдальню на 200 осіб.

Під постом журналіста також опублікували фото для порівняння того, який раніше був вигляд цього місця.

Качі-Кальон (хрестовий корабель) - середньовічний печерний монастир, розташований у долині річки Качі. Він розташований у скелях Внутрішньої гірської гряди над дорогою Бахчисарай - Сінапне, між селами Передущельне і Баштанівка.

Період розвитку і розквіту Качі-Кальон припадає на VI-XVIII століття. Пам'ятка налічує 250 штучних печер різного віку і різного призначення (у тому числі господарського, виробничого, житлового, церковно-ритуального), вирубаних переважно у стінах 5 великих гротів природного походження. Печери монастиря містяться на відрозі Внутрішньої гряди на висоті 450 - 510 м над рівнем моря.

Їх датують VI - VIII ст. Скеля, де розміщені печери, подібна до носа величезного корабля, причому зверху вона порізана тріщинами, що створюють зображення хреста (звідси й назва "хрестовий корабель"). Біля підніжжя скелі та по крутому схилу розкидані брили вапняку, деякі розміром з двоповерховий будинок. У брилах, що відокремилися від гірського масиву, помітні сліди гірничих виробок.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...