Московитів нам не треба: Віряни на Волині не пустили до храму єпископа УПЦ МП

Єпископ Нафанаїл намагався довести, нібито громада не перейшла до ПЦУ, але вийшло навпаки.
Свято-Михайлівський храм у селі Красноволя. Фото: news.church.ua.

Жителі села Красноволя Маневицького району на Волині не пустили єпископа колишньої УПЦ МП Нафанаїла до Свято-Михайлівського храму. Про це повідомив голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк. За його словами, це сталося у неділю, 13 січня, передають Патріоти України.

«Сьогодні у село Красноволя, громада якого провела процедуру переходу в Православну церкву України приїхав єпископ Волинський УПЦ (РПЦ) Нафанаїл з іншими священниками, я так розумію, щоб показати, що ніякого переходу нема. Але їх у храм місцеві жителі не допустили. Отже, остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві не вдалась», - написав він у Facebook.

Линдюк підкреслив, що як посадовець буде в межах законів України «всім забезпечувати додержання прав і свобод». «Але якщо церква має свій центр управління в Москві, зокрема в Кремлі, то це потрібно прямо говорити людям і хто бажає служити чи молитись саме в такій Церкві їм ніхто не буде перешкоджати», - зазначив він.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно