Москва відповідає "Вы все врете": Російські ВПС "погралися у війну" з пасажирським лайнером ісландської авіакомпанії

І​нцидент стався в ісландському повітряному просторі, поряд із норвезькою зоною управління повітряним рухом.

Російський бомбардувальник Ту-22М. Ілюстрація:www.radiosvoboda.org

Російські бомбардувальники у повітряному просторі Ісландії прямували прямо до ісландського авіалайнера, який був на шляху з Кефлавіка в Стокгольм. Коли російські літаки знаходились на відстані 55 миль від ісландського джета, центр управління польотами Ісландії попередив про їх наближення. Про це пише IPress.ua, передають Патріоти України.

За припущеннями видання Morgunbladid, це літаки типу Ту-22М. Такі бомбардувальники можуть нести ядерні заряди і рухатись із надзвуковою швидкістю.

Визначити висоту російських літаків було неможливо, оскільки вони вимкнули свої радіолокаційні системи. Російські повітряні судна пролетіли майже весь шлях до Ісландії, а потім повернули в сторону Росії.

"Певний час я бачив у вікно два російських бомбардувальника, що летіли строєм", - повідомив виданню пілот авіалайнера. Він вважає, що літаки були на відстані близько двох кілометрів від борту авіалайнера.

Посольство Росії в Ісландії відкидає небезпечність таких маневрів. "Це просто пропаганда говорити, що російські літаки літають без пристроїв, що визначають місцезнаходження, бо літаки НАТО роблять так само", - повідомив виданню радник посольства Росії в Ісландії Алєксєй Шадський.

Справа з запашком: У Польщі на смітник викинули 16 000 злотих. Внаслідок карколомної операції поліція повернула гроші власнику

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:23

У Польщі працівники ресторану випадково викинули на смітник 16 тисяч злотих. Щоб розшукати гроші, вони звернулися до поліції. Про це пише видання onet.pl. У Раві Мазовецькій, що в Польщі, працівники ресторану під час прибирання випадково викинули на см...

Не все так однозначно? Чи може Польща депортувати українських чоловіків

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:58

Поляки можуть повернути до України військовозобов'язаних чоловіків? З новою важливою заявою вийшов міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, який раніше висловлювався за повернення чоловіків на Батьківщину. Водночас Варшава подовжила тимчасовий з...