Москва все звалить на українських націоналістів: ФСБ готує у Києві вбивство Максакової, - нардеп Мосійчук

Сама Марія Максакова вважає, що в Росії "жадають розвитку свого ж інформаційного вкидання" та заявила, що на погрози реагуватиме виключно зверненнями у поліцію.

Максакову хочуть вбити чи залякати? Фото: Гордон.

Народний депутат Ігор Мосійчук повідомив, що отримав інформацію про підготовку Федеральною службою безпеки Росії в Києві вбивства вдови колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова, співачки Марії Максакової, передають Патріоти України.
Злочин може бути "відповіддю" за знищеного ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, написав політик на своїй сторінці в Facebook. За його словами, звалити політичне вбивство в столиці хочуть на українських націоналістів.
"Тільки-но отримав інформацію, що ФСБ готує в Києві вбивство російського політемігранта, екс-депутата Держдуми РФ, відомої співачки Марії Максакової. Повідомив керівництву СБУ, Нацполіції і ГПУ про існуючі загрози і про підготовку ФСБ нового політичного вбивства-теракту", - зазначив нардеп .

Сама Марія Максакова, у свою чергу, прокоментувала погрози, які, нібито отримала від "українських націоналістів": "Ці погрози, найімовірніше, організовано з Москви. Це старий прийом – звалити все на українських націоналістів, саме цю версію російське квазі-слідство продовжує підсовувати як основну в убивстві Дениса і звідси взялася прив'язка виконавця вбивства до націоналістичних організацій. Більше нічим пояснити те, що із самого ранку канал Russia Today намагався взяти у мене інтерв'ю про ультиматум нікому невідомого "активіста" із 30 підписниками. Мій телефон кожні 30 секунд розривається від дзвінків росТБ", – сказала вона.

Максакова вважає, що в Росії "жадають розвитку свого ж вкидання". "Так званий громадський активіст, який погрожував нібито від імені українських патріотів, насправді провокатор, який провів десятки акцій проти чинної влади й особисто проти президента України Петра Порошенка. Не здивуюся, якщо в нього є довідка з медустанови. Саме такі персонажі були улюбленим знаряддям ще за часів КДБ СРСР", – зазначила співачка.

За її словами, на шантаж вона реагуватиме тільки заявами у правоохоронні органи. "Я живу в Україні. Я люблю Україну. Я вірю в Україну. І я хочу служити Україні своїм талантом, що успішно доводжу протягом останніх двох років і навіть більше", – підкреслила Максакова.

Співачка повідомила, що Громов, який озвучував погрози на її адресу, був серед тих, хто причетний до спроби рейдерського захоплення будівлі Національної музичної академії в Києві. "Ми живемо в момент, коли Україна протистоїть левіафану. У такій ситуації навіть маленький нарив може перерости в гангрену. Тому необхідно відразу займати категоричну та принципову позицію, і мужність, виявлену на Майдані Незалежності у 2014-му, потрібно виявляти знову і знову. Окрім того, додержуватися абеткової істини, що з шантажистами не вступають у переговори та не йдуть їм на поступки. Тому мені стало дуже тривожно, коли міністр культури вийшов на переговори до провокаторів, серед яких був і Громов, і відомий масовими роздаваннями георгіївських стрічок глава ВПР "Україна без нацизму" Гаджаман, й основоположник мережі "активістів за викликом", учасник приблизно десяти рейдерських захоплень Засядкін. Напевно, якби міністр не давав нездійсненних обіцянок, то й не було б нового витка у вимогах тітушок", – сказала вона.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...