"Можливо, проросійська позиція в Ізраїлі більш потужна, ніж проукраїнська", - політичний експерт

Євген Магда вважає, що політики Ізраїлю перебувають під впливом пропаганди колишнього СРСР та сучасної Росії

Фото: xot.ua

Український історик і політичний експерт Євген Магда вважає, що ізраїльські політики перебувають під впливом колись радянської, а тепер уже російської пропаганди.Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Апостроф".

Магда вважає, що українським історикам необхідно організувати діалог зі своїми ізраїльськими колегами. "Позиція про те, що українці вбивали євреїв у Бабиному Яру, а євреї в органах держбезпеки Радянського Союзу знищували українців, є контрпродуктивною. В цьому є певні аналогії з ситуацією на Волині. Тому відмовчуватися і робити вигляд, що нічого не було, не можна", - заявив він.

Експерт також зауважив, що відсутність адекватної державної реакції на це спричинить небажаний сплеск антисемітизму та ксенофобії в українському суспільстві. Магда зазначив, що висловлювання президента Реувена Рівліна дає зрозуміти, що в Ізраїлі проросійські настрої мають силу.

"Відомий факт, що Ізраїль уникає питання анексії Криму. Він не підтримує ні Україну, ні Росію, а займає позицію — і нашим, і вашим. Можливо, проросійська позиція в Ізраїлі більш потужна, ніж проукраїнська", - розповів експерт. Також Магда додав, що те, що сталося, не вплине на відносини України та Ізраїлю, тому що останній - це парламентська республіка, і президент не грає там головну роль.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...