"Можна подумати, що в Європі тільки гарні дороги. Вони просто там коротші", - російський професор

Віталій Третьяков заявив, що сучасні посадовці принижують Росію, порівнюючи її із Заходом.

Віталій Третьяков. Фото: скріншот з відео.

Російська інтелігенція заздрить Європі, тому що там більш сонячний клімат. Таку думку висловив професор, декан Вищої школи телебачення МДУ Віталій Третьяков в ефірі федерального телеканала "Россия 1", передають Патріоти України.

"Це усвідомлення, що твоя гігантська Росія, дороги погані, ось це все, дурні, дороги... Можна подумати, що в Європі тільки гарні дороги. Вони просто там коротші", – підкреслив він.

Третьяков зазначив, що в XIX столітті російська інтелігенція хотіла створити велику Росію, зробивши її схожою на Європу, тому не цінувала своєї країни. "Російська інтелігенція й аристократія, яка потім скинула царя. Вона критикувала вищу владу і народ. Вона ніколи не бачила проблем Росії в собі. Хто їм заважав зробити життя народу кращим, більше освіти дати? Далі це перейшло в радянську номенклатуру", – пояснив він.

Професор додав, що Йосип Сталін чесно говорив, що Росія відстала від Європи, але в цьому не було самознищення, а лише констатація факту. А сучасні посадовці принижують Росію, порівнюючи її із Заходом. "Наш нинішній керівний клас сьогодні... він продовжує стверджувати, що там усе краще. Що Росія – ну от не вдалася країна... Свої інтереси чистоганні вони безпосередньо пов'язують із Заходом. І це дуже складний випадок, тут просто так умовляннями не вискочиш", – підсумував Третьяков.

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...