Мрія колекціонера: У Німеччині випустили банкноту в 0 євро

Купити 0 євро можна за 2,5 євро.

Банкнота в 0 євро. Фото: dw.com.

У німецькому місті Кіль випустили офіційний лімітований наклад банкнот в 0 євро. Купити їх можна за 2,5 євро, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Європейський центральний банк дав свою офіційну згоду на випуск обмеженої серії купюр в 0 євро, всього надрукували 5000 таких банкнот. На сувенірних грошах зображений навчальний вітрильник військово-морських сил Німеччини «Горх Фок II», який збудували в 1958 році.

Центробанк ЄС дозволив випустити такі купюри, оскільки у 1961-1990 роках зображення цього барка прикрашало 10-марочну банкноту німецького Бундесбанку. А портом приписки вітрильника зараз є саме Кіль. При цьому коштують нуль євро чомусь дві з половиною євро.

Купюру такого номіналу випускають не вперше. У цьому році вже був виданий тираж, присвячений 500-річному ювілею німецької Реформації, на честь чого на купюрі номіналом 0 євро є зображення Мартіна Лютера. Подібні банкноти є мрією для багатьох колекціонерів.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...