Мрія про "Мрію": Художник подарував авіазаводу імені Антонова літака (фото)

Єжи Коноп'є прикрасив територію заводу у згадку про своє дитинство, що минуло на київських Нивках.

Така вона - дитяча мрія. Фото: ЖЖ.

У Києві на території авіазаводу імені Антонова з'явилось зображення 12-метрового літака. Це найбільша за масштабом робота стріт-арт художника Єжи Коноп'є, повідомляють Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Я виріс на Нивках, неподалік авіазаводу імені Антонова, - розповідає автор. - На цьому заводі свого часу випускали легендарних гігантів: "Руслан", "Мрія". Частий шум авіаційних двигунів під час випробувань, що розлітався далеко за межі району — незабутня ознака працюючого на повну потужність підприємства. Ці звуки, цей подекуди лякаючий рев моторів мені малому здавався чимось цілком буденним і закарбувався у пам'яті на все життя".

Робота розташована на паркані авіазаводу. "Розмір малюнку 12х2 м, це наразі моя найбільша робота. Насправді це такий собі патріотичний стріт-арт без вишиванок і соняшників, не мурал, - каже художник. - Малював у три етапи, доволі довго готувався. Для рівних ліній наклеював смуги з чорної клейкої стрічки, щоб було добре видно на світлому тлі вночі. Для двигунів і фюзеляжу виготовив спеціальні трафарети з клейкою стрічкою по краю. Так реально було простіше і швидше - літні ночі такі короткі, я працював я без погоджень і дозволів. Власне, так як і має бути зі стріт-артом".

"Сон" у спальному кварталі Єжи Коноп'є намалював о 4 ранку, замість драбини скористався ровером
"Сон" у спальному кварталі Єжи Коноп'є намалював о 4 ранку, замість драбини скористався ровером.

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...