Мрія стала ближче: Народні депутати в 17 разів знизили акциз на ввезення в Україну іномарок

Автоексперти також вважають, що тепер впаде попит, а разом і з ним і ціна, на нові автомобілі в автосалонах.

Верховна Рада знизила акциз на потримані автомобілі. Фото: o-doroge.com.

Після прийняття Верховною Радою України закону про скасування акцизного збору на старі машини їх вартість стане по кишені пересічним українцям. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Якщо до цього часур за машину з 1,5-літровим двигуном треба було платити 1761 євро, то за новим законом буде тільки 94 євро. Це майже в 17 разів менше. І в десять разів знизився акциз при розмитненні 2-літрової машини. Було 4880 євро, стане 534 євро. Правда, це стосується автомобілів тільки стандарту "Євро-5". Тобто, іномарок, які не старше п'яти років.

"На нього припадає 50-70 відсотків від вартості самого автомобіля", - пояснив сенс скасування акцизу голова автомобільного громадського об'єднання Олександр Клименко.

Депутати впевнені - тепер автолюбителі будуть розмитнювати авто, а не шукати схеми відходу від податку. За їх скромними підрахунками, вже до кінця року в бюджет країни надійде мінімум один 1,2 млрд гривень.

"Люди почали купувати машини з польськими, словацькими номерами, там платять податки і створюють черги на кордонах. Я думаю, цей закон зараз і принесе в бюджет гроші від реєстрації автомобілів, тому що всі поїдуть купувати собі автомобіль", - розповів співавтор законопроекту Роберт Горват.

У разі, якщо цей закон підпише президент, часу у автовласників купити собі європейську іномарку буде вдосталь. Адже діятимуть такі знижені ставки акцизу аж до 31 грудня 2018 року.

Разом з тим, автоексперти вважають, що впаде попит, а разом і з ним і ціна на нові автомобілі в автосалонах. Оскільки ціна на них - до цього часу недоступна для пересічного українця. В Європі ж 5-річних старих авто ціною до 10 тисяч євро - досить.

Нагадаємо, Патріоти України повідомляли про скасування акцизу на потримані автомобілі, який Верховна Рада підтримала 31 травня. За законопроект №3251 проголосувало 237 народних депутатів України.

Суд покарав українця, який скаржився на викрадення, залякування та шантаж з боку ТЦК

субота, 4 травень 2024, 21:45

Українець мав звання рядового, пройшов військово-лікарську комісію і отримав повідомлення про прибуття у військову частину. Однак чоловік замість того, щоб стати до лав ЗСУ, пішов у місцеве відділення Державного бюро розслідування (ДБР), щоб подати ска...

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...