МВС просить українців доносити на корупціонерів та садистів по інтернету

В Україні створюються атестаційні комісії, які крім співбесіди з майбутніми поліцейськими будуть вивчати особові справи кожного співробітника, їхні декларації.

Хатія Деканоїдзе. Фото: скріншот

З міліції - в поліцію. Чи вистачить півроку, щоб перетворити українського міліціонера в поліцейського. І куди подінуться ті, хто переатестацію не пройдуть? Про це розповіла журналістка Подробностей Анна Каменєва, повідомляють Патріоти України.

Півроку на переатестацію колишніх міліціонерів вистачить з головою, запевняють у Нацполіціі. Крига скресла. 13 000 правоохоронців Києва та області вже пройшли атестацію.

Питання на знання законів, завдання на логіку і загальні навички завалили майже п'ять тисяч міліціонерів. Їх звільнять. Так, у всякому разі, заявляв раніше глава МВС. Тих, хто пройшов тестування з понеділка чекає співбесіда, яку проводитимуть 12 комісій.

До їх складу увійдуть експерти, політики і громадські."Посади, які входять до групи ризику - це посади начальників, це посади слідчих. Ті керівники в обов'язковому порядку пройдуть співбесіду і поліграф, а також вперше в історії України, ми робимо тести благонадійності", - пояснює глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе.

В одну з таких комісій увійде Роберт Піккок. Це представник департаменту юстиції США. Він керує програмою допомоги Україні. "Раніше правоохоронна система США була непрозора, заполітизована і корумпована.

Тільки зі створенням і введенням в дію незалежних комісій з атестації почалася так звана ера чесної роботи поліції і в цілому правоохоронних органів США", - розповідає керівник програми ICITAP Департаменту юстиції США в Україні Роберт Піккок.

Атестаційні комісії крім співбесіди будуть вивчати особові справи кожного співробітника, їхні декларації. А також інформацію від громадян про порушення або майно колишніх міліціонерів, яке не відповідає їх доходу.

"Будь-який громадянин, який стикався з неправомірними діями співробітників колишньої міліції, пам'ятають його прізвище, будь ласка, надавайте інформацію. На сайті МВС розташовано посилання", - закликає радник голови Нацполіціі з питань управління персоналом Тамара Сліпець.

На черзі - переатестація у Львові та Хмельницькому. Глава Нацполіціі відразу попереджає: "все анонімно, ніхто не знає, хто який тест пише і запевняю і хочу попросити співробітників, які думають, що можна купувати тести, будь ласка, не витрачайте гроші даремно. Тести недоступні ні для кого".

Розповіла Деконаїдзе і про те, куди пропала замголови МВС Ека Згуладзе, яку майже два місяці не було ні чути, ні видно в Україні. "Ека отримала нагороду. Вона була в Штатах." ТОР 100 ".

Вона приїжджає шостого. І в неї теж була особиста трагедія. Батько її чоловіка - знаменита людина - помер. Ось тільки що з Екою розмовляла. Вона приїде шостого", - пояснила Хатія Деканоїдзе.

Швидше за все, Згуладзе з'явиться на публіці 9 грудня, коли в Києві будуть відкривати Центр рекрутингу поліцейських.

Він займеться відбором нових співробітників Нацполіціі. Такі кадри однозначно знадобляться, якщо нинішню перевірку не пройде більшість колишніх міліціонерів.

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...