МВС України попереджає: Pokemon GO несе загрозу для життя та здоров'я окремих громадян

Поліція запропонувала пам'ятку для гравців та побажала їм безпечного полювання на покемонів

Фото: сайт МВС України.

У МВС вважають, що популярність сервісу Pokemon GO "призвела до виникнення нового спектру загроз, пов’язаних з його використанням – об’єктам критичної інфраструктури, життю та здоров’ю окремих громадян". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт МВС України.

"Низка держав вже озвучили застереження для своїх громадян і направили офіційні запити до розробників віртуальної гри з метою нівелювання негативних наслідків від використання цього он-лайн сервісу.

Так, поліція та збройні сили Ізраїлю заборонили своїм службовцям використовувати додаток «Pokemon GO» під час перебування на режимних об’єктах. Керівництво відомств побоюється витоку інформації з обмеженим доступом. З метою недопущення будь-яких незаконних дій пов’язаних з грою «Pokemon GO» поліція Риги написала рекомендації-застереження для своїх громадян.

Враховуючи реальність загроз щодо об’єктів критичної інфраструктури, режимних об’єктів, зони АТО, громадських місць внаслідок безконтрольності використання цього сервісу на території України та безпеки пересічних громадян, МВС готове ініціювати розгляд на засіданні Кабінету міністрів України, РНБОУ питання регулювання діяльності на території України подібних сервісів.

Використовуючи зарубіжний досвід реагування державних органів на інциденти, пов’язані з «Pokemon GO», з метою здійснення превентивної діяльності з недопущення тяжких наслідків для прихильників гри та захисту законних прав та інтересів осіб, які мимоволі можуть бути втягнуті до неї, на першому етапі готові запропонувати пам’ятку для кожного", - пише Департамент комунікації МВС України.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...